Ο κ. Τσίπρας, προσθέτει η πρέοδρος του ΠΑΣοΚ, οφείλει να βρει λύσεις που αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής, ώστε να μη δημιουργούνται άγονες συγκρούσεις και τεχνητά διαδικαστικά εμπόδια, στην άσκηση του νομοθετικού έργου. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να σεβαστεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Δεν είναι δυνατόν την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δημιουργούν την αναγκαία πλειοψηφία στην Βουλή για την θετική πορεία της Ελλάδας, να έρθουν νομοσχέδια που διχάζουν, αποτελούν αντι-μεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος», τονίζει.
Επιπλέον επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματος για την ύπαρξη εθνικής γραμμή για μια βιώσιμη λύση, «με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιπαλότητές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική».
«Η ευρεία πλειοψηφία, με την οποία η Βουλή χθες ενέκρινε τα προαπαιτούμενα για τη Συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, αποτελεί θετικό γεγονός. Το ΠαΣοΚ έδωσε θετική ψήφο για τη χώρα και το μέλλον της.Όμως αυτή η στάση μας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ως λευκή επιταγή (...) Επιβάλλεται ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, που έχουντην ευθύνη, να αξιοποιήσουν την θετική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να προχωρήσουν ταχύτατα και αποφασιστικά στην υλοποίηση των όσων οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν. Τώρα πια ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν να σταματήσουν το θέατρο σκιών, την διπλή γλώσσα, την απραξία και την αδιέξοδη και επικίνδυνη εκλογολογία. Οφείλουν νααποδεχθούν την ιστορική και πολίτική ευθύνη τους. Τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπούν σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα», επισημαίνει η κυρία Γεννηματά.
Πηγή: Το Βήμα



