espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 2:05:41 μμ
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 18:00

Φίλης: Σύμφωνη με το Σύνταγμα η πρόταση για δημοψήφισμα

Προπαγανδιστική χαρακτήρισε την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης για δημοψήφισμα.

Απαντώντας στις κατηγορίες του του Ευ.

Βενιζέλου περί προσπάθειας υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης, ο κ.Φίλης αντέτεινε ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύει με το δημοψήφισμα ότι την σέβεται και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ο «υπότροπος με τις ΠΝΠ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για αντισυνταγματικότητα».

«Κανένα από τα επιχειρήματα του δεν ευσταθούν, δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι αφορά η πρόταση της κυβέρνησης δημοσιονομικά ζητήματα. Πρόκειται καθαρά για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και υπακούει στο άρθρο 44 παράγραφος 2 του Συντάγματος» υποστήριξε ο κ.Φίλης.


Πηγή: Το Βήμα