Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 7:52:17 μμ
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 18:58

Γκιουλέκας: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει προκλήσεις, αλλά «ευθεία απειλή» (audio)

Ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε πως στα εθνικά ζητήματα της χώρας, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να είναι ενωμένο και δυναμικό

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του radionorth98.0 βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, κ.

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την 86η ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη αποτυχημένο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Γκιουλέκας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην διακυβέρνηση του χρεώθηκε η χώρα 100 δισ. ευρώ και επιβλήθηκαν δεκάδες μειώσεις σε κατηγορίες κοινωνικών ομάδων που σήμερα συμπεριλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα ενώ παράλληλα σημείωσε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί καθώς ο ίδιος ο Α. Τσίπρας έχει ομολογήσει ότι στην διακυβέρνηση της χώρας το 2015 είχε αυταπάτες ότι μπορούσε να υλοποιήσει το προγραμματικό του σχέδιο.

«Ανέξοδες υποσχέσεις Τσίπρα»

Ο κ. Γκιουλέκαςσημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας στο προσκήνιο αλλά τα δεδομένα είναι σαφή. «Ο Μητσοτάκης μείωσε φόρους, ο Τσίπρας επέβαλε φόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης έκανε αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνοντας πως υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν και πως η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να διαχειριστεί αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε πως στα εθνικά ζητήματα της χώρας, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να είναι ενωμένο και δυναμικό καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν αντιμετωπίζει απλώς προκλήσεις, αλλά ευθεία απειλή. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για ανεύθυνη στάση στο ζήτημα ενώ υπενθύμισε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υπήρξαν επικίνδυνες για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

«Η κατάσταση σήμερα είναι πάρα πολύ κρίσιμη», σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Ενεργειακή κρίση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για όλη την Ευρώπη, ωστόσο σημείωσε πως η αυτάρκεια στη χώρα μας δεν θα απειληθεί καθώς υπήρξαν κυβερνητικές ενέργειες που την εξασφάλισαν. «Το ξέφρενο ράλι στις τιμές θα φέρει προβλήματα στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες πολίτες».

Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πολίτες και θα είναι διαρκώς σε εγρήγορση για τη λήψη μέτρων που θα στοχεύουν στην ανακούφιση των πολιτών.

Δείτε επίσης: Ηχηρή απάντηση Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο

Πηγή: Politic.gr