Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 2:59:39 πμ
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 09:55

Γυρίσματα της τύχης, η νέα ταινία του Γούντι Άλεν

Γράφει ο Οδυσσέας Κασκαρίδης

 

Τα γυρίσματα της τύχης του Woody Alen αποτελούν έναν ύμνο στην τύχη και στο πως αυτή επηρεάζει καθημερνά τους ανθρώπους.

Ένας παθολογικά ζηλιάρης φτάνει στα άκρα όταν μαθαίνει πως η σύντροφό της τον απατάει με έναν παλαιό γνωστό της.

Η ταινία μας φέρνει συνειρμικά στον νου το αριστουργηματικό έργο του ιδίου σκηνοθέτη “Match Point”. Ο ηθοποιός Alec Baldwin σε Instagram Live τον Ιούνιο του 2022 είπε: “Ο Woody Alen δήλωσε ότι η 50ή ταινία του είναι ένα δράμα παρόμοιο με το Match point που πιθανότατα θα είναι και η τελευταία του.”

Ο Niels Schneider ενσαρκώνει έναν μποέμ νέο συγγραφέα με οράματα και βαθιά πιστή στην τύχη και στο πως αυτή επηρεάζει τους ανθρώπους. H Φάνη (Lou de Laâge) είναι μια ευκατάστατη νέα που δραστηριοποιείται στον τομέα της τέχνης και είναι παντρεμένη με τον Ζαν Φουρνιε (Melvil Poupaud) έναν σκοτεινό ζηλιάρη επιχειρηματία που θα κάνει τα πάντα για να έχει την Φάνη στο πλάι του.

Η ταινία κυλά ευχάριστα χωρίς να κουράζει και να δημιουργεί ερωτήματα “ανοίγει τα φύλλα της” ήδη από τα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σασπένς, όμως δεν χάνει το ενδιαφέρον της μια και μέσω ανατροπών στην πλοκή (plot twist) ο θεατής έρχεται σε συνέχεις εκπλήξεις για την μοίρα των ηρώων.