Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 1:05:09 πμ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 17:07

Κασσελάκης από Thessaloniki Summit για διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ, αδικίες και νέα ομάδα στο κόμμα

Στο 7ο Thessaloniki Summit βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο, Μαρία Νικόλτσιου.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

propoli

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν αποχώρησε η ομπρέλα αλλά κάποια στελέχη της.

«Πρώτα από όλα δεν έφυγε η ομάδα της ομπρέλας αλλά κάποια στελέχη που ευθυγραμμιζονταν με την γραμμή», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφους για το αν θέλει τους ανθρώπους που ανήκουν στην ομπρέλα στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «πρώτα από όλα δεν έφυγε η ομάδα της ομπρέλεας αλλά κάποια στελέχη που ευθυγραμμιζονταν με την γραμμή».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κ. Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του, ενώ τόνισε ότι από την στιγμή που δεν έχει βγει ανακοίνωση αποχώρησης της ομάδας της, είναι στο κόμμα και θα δουλεύουν για το κόμμα.


«Κάνεις δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω δει καμία ανακοίνωση απο την ομάδα Αχτσιογλου οπότε θεωρώ ότι είναι ακόμα στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και είμαι χαρούμενος για αυτό», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για αξιωματική αντιπολίτευση και θα παραμείνει μέχρι να τον κάνει ο λαός κυβέρνηση.

Μιλώντας την διαφθορά και την πάταξη της, ανέφερε ότι πολύ σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις επιχείρησης στην χώρα μας, βάζοντας στο στόχαστρο το καθεστώς ασυλίας που απολαμβάνουν πολλοί διοικητές σε δημόσιους φορείς.


«Σημαντικό για εμένα η πάταξη της διαφθοράς και στην Ελλάδα το Δικαστικό σύστημα είναι τελευταίο στην Ευρώπη. Μαζί με την πάταξη της διαφθοράς πρέπει να ενισχύσουμε τα δικαστήρια και τους δικαστές για να έχουμε άμεσα απόδοση δικαιοσύνη στην χώρα μας».

Στο κομμάτι των ελληνοτουρκικών και με αφορμή την επίσκεψή του Ερντογάν στην χώρα μας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι θετικός για τον διάλογο με την Τουρκία, έχοντας ωστόσο κόκκινες γραμμές.

Είναι πάντα θετικός διάλογος με την Τουρκία. Είμαι θετικός πάντα με την σωστή ατζέντα και θα πρέπει να συμβαδίζει ο ελληνοτουρκικός διάλογος να συμβαδίζει νε τον Ευρωτουρκικό διάλογο.


«Έχουμε κόκκινες γραμμές όπως την μη αποστρατικοποίηση των νησιών και την επέκταση των υδάτινων συνόρων μας. Δεν είμαστε ανοικτή σε αποστρατικοποίηση των νησιών και αυτό πρέπει να μην είναι θέμα προς συζήτηση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Ο Ερντογάν θα κάνει στην Αθήνα ό,τι έκανε και στο Βερολίνο»

Ακολουθήστε μας και στο Google NewsGoogle news

Πηγή: Politic.gr