Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 11:28:47 μμ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 13:23

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι νέες θέσεις εργασίας θα μετατρέψουν την Δ. Μακεδονία σε μία οικονομία του μέλλοντος

Συντάκτης:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Κοζάνη και παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δίκαιη μετάβαση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία.

Όμως, η δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να γίνει πράξη εάν δεν συνδυαστεί με το υγιές επιχειρηματικό ενδιαφέρον εταιριών που ήδη δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και τις οποίες θέλουμε να ενθαρρύνουμε να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες», είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησης και συνέχισε: «Το θέμα δεν είναι μόνο να προσελκύσουμε νέες εταιρίες στη Δυτική Μακεδονία, αλλά να στηρίξουμε και τις εταιρίες οι οποίες ήδη λειτουργούν εδώ και από ότι βλέπω έχουν πολύ φιλόδοξα σχέδια για να επεκτείνουν κι άλλο τις δραστηριότητές τους.

Η μεγάλη πρόκληση μας θα είναι πάντα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η υποκατάσταση θέσεων εργασίας που χάνονται, καθώς σταδιακά η δραστηριότητα περί τον λιγνίτη θα σταματάει, με νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα μετατρέψουν τη Δυτική Μακεδονία από μία οικονομία με σχεδόν μονοθεματικά χαρακτηριστικά, όπως, δυστυχώς, ήταν τα τελευταία 50 χρόνια, σε μία οικονομία του μέλλοντος που θα αναπτύσσει και θα στηρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Αυτό που ενδιαφέρει να ακούσω από σας είναι τα δικά σας σχέδια και τι περιμένετε και τι θέλετε από μας, έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να τα κάνετε πράξη».

Δείτε επίσης:Κ. Καραμανλής για τα έργα στην Κρήτη: Στόχος η αναβάθμιση του νησιού (vid)

  • Κορονοϊός: Το χάπι της Merck μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου ;
  • Νέα παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού
  • Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να λάβει μέτρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα
  • Παναθηναϊκός: Πρόγραμμα αποφόρτισης για τον Ρούμπεν Πέρεθ (vids)
  • Τρίκαλα: Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τρένο (vid)

Πηγή: Politic.gr