espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 3:25:26 πμ

Ελλάδα

Κινητικότητα παρατηρείται από χθες πέριξ του εργοστασίου της ΣΕ ΒΙΟΜΕ και του κτηρίου της Φίλκεραμ – Τζόνσον, της εταιρείας που έβαλε λουκέτο πριν από αρκετά χρόνια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/9) στον περιφερειακό, καθώς εκτελούνται έργα και τα τρία ρεύματα μειώνονται σε δύο, αρχικά, αλλά και σε ένα στη συνέχεια.

 Την πεποίθηση ότι η περιοχή του Καλοχωρίου περνάει πλέον από την εποχή της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην εποχή του οργανωμένου επιχειρηματικού πάρκου, σε μια έκταση άνω των 11.000 στρεμμάτων, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή τη σχετική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης, με την οποία η περιοχή χαρακτηρίζεται ως άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση, η οποία χρήζει περιβαλλοντικής και λειτουργικής εξυγίανσης.

Προσποιούμενος τον υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), επιτήδειος έταζε δουλειά στην «Υπηρεσία» του σε ανυποψίαστα θύματα προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση.

Με χρηματική ποινή ύψους 2.500 ευρώ τιμώρησε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έναν 25χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ, επειδή βρέθηκε στην κατοχή του ένας πυρσός, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Τις προτάσεις του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» για την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και της Εγνατίας οδού παρουσίασαν σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης και ο αρχιτέκτονας, υπ.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:30, στο Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10) ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης θα συζητήσει πτυχές του προγράμματος της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» με δεκατρείς ενεργούς πολίτες από διαφορετικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς, αναδεικνύοντας τους κεντρικούς άξονες του σχεδίου της Ομάδας και τις δεσμεύσεις της για την πόλη.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες και τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, πιστή στην αρχή “κανένας μόνος”, κινητοποιήθηκε άμεσα και στέκεται δίπλα στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Η πυρκαγιά προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Καλαμωτό Θεσσαλονίκης στον δήμο Λαγκαδά.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.