espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 11:36:41 μμ

Ελλάδα

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο είναι οι εργαζόμενοι της ΣΕ ΒΙΟΜΕ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς συνεργείο έχει πάει από το πρωί στο οικόπεδο και ετοιμάζεται να περιφράξει τον χώρο, για να προχωρήσει σε εργασίες.

Στο νοσοκομείο βρέφος, χτύπησε σοβαρά πέφτοντας από την κούνια του

Το πρωί της Τετάρτης, η Ελληνική Αστυνομία έγινε “γέφυρα σωτηρίας” για τη μεταφορά ενός εννιά μηνών μωρού από την περιοχή Επανομής της Θεσσαλονίκης προς το νοσοκομείο.

Ποσό 100.000 ευρώ σε πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς από τα έσοδα της 87ης ΔΕΘ

Ποσό ύψους 100.000 ευρώ θα διατεθεί από τα εισιτήρια της 87ης Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο, σε συνέχεια της δέσμευσης των διοργανωτών για διάθεση μέρους των εσόδων της διοργάνωσης στους πλημμυροπαθείς και τους πυρόπληκτους.

Χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση – ενημέρωση, η οδός Βενιζέλου αποφασίστηκε να κλείσει για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να γίνουν εκ νέου έργα για το Μετρό.

Η αιφνιδιαστική απόφαση προφανώς προκάλεσε αντιδράσεις στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς το προηγούμενο κλείσιμο της οδού δημιούργησε κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους του κέντρου, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και τώρα, χωρίς παρόλα αυτά -επίσης- να έχει διευκρινιστεί η ακριβής χρονική διάρκεια που θα απαιτηθεί.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε παραλία στους Νέους Επιβάτες, με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να κάνει προσπάθεια ανάνηψης.

Το αποτέλεσμα τελικά δεν ήταν θετικό, με τη γυναίκα να μεταφέρεται στο «Παπανικολάου» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατόςτης.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική σήμερα το μεσημέρι, καθώς ένας ηλικιωμένος έπεσε σε γκρεμό στο Ωραιόκαστρο.

Συγκεκριμένα, τα ίχνη του 82χρονου άνδρα χάθηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και τα συγγενικά του πρόσωπα άρχισαν να τον αναζητούν.

Το γεγονός ότι κάποιοι μιλάνε με χειροπιαστά έργα έχοντας ως «ισχυρές πλάτες» μονο την στήριξη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, έχει αρχίσει να ενοχλεί υποψήφιους που κατέχουν χρόνια κομματικές θέσεις και οι οποίοι πιστεύουν στο παράδοξο ότι υπάρχει «ανάγκη για νέο αυτοδιοικητικό προσωπικό» με την ίδια ωστόσο ηγεσία.

Oι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. – Κατά την ημέρα της απεργίας θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπό τον όρο να μην προσεγγίζει πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, όπως σχολεία, φροντιστήρια, πανεπιστήμια ακόμη και ωδεία, αφέθηκε ελεύθερος 45χρονος Νιγηριανός, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 6 ετών, επειδή διακινούσε ναρκωτικά εντός του ΑΠΘ.

Ένας 32χρονος συνελήφθη επειδή άναψε τρεις πυρσούς κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, στο γήπεδο της Τούμπας.

Η ταυτοποίησή του -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- έγινε με βάση την αξιοποίηση οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου.