espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 11:17:46 πμ

Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό όταν ένα 9χρονο παιδί με αναπηρία ξεχάστηκε μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο για σχεδόν τέσσερις ώρες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένα συγγενικό πρόσωπο κατήγγειλε το γεγονός, και οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν.

Η μεγάλη “πράσινη γιορτή” που έγινε θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε σήμερα (13/9) στο πάρκο της ΧΑΝΘ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρίστος Φιλιππούδης

Μέσα από ένα οικολογικό τριήμερο με επίκεντρο το περιβάλλον, την αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα το πάρκο της ΧΑΝΘ γέμισε ήδη με μουσικές και κοινωνικά μηνύματα στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της οικολογίας.

Δύο φορές πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα τη 42χρονη πρώην σύζυγό του ο 38χρονος αστυνομικός πριν βάλει τέλος στη ζωή του, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι η πρώτη βολή, από την οποία η γυναίκα επέζησε, πέτυχε τον αριστερό της ώμο, ενώ η δεύτερη, που αποδείχθηκε θανατηφόρα, τη βρήκε στο στέρνο της.

Ένα παιδί μόλις 9 ετών με κινητικά προβλήματα έμεινε μόνο του για τέσσερις ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο καθώς… ξέχασαν να το αποβιβάσουν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανήλικου.

Στη σύλληψη φυγόποινου οπαδού από το 2017 προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη αφού διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον Βόλο

Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες πραγματοποιείται ο 10ος  κύκλος του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Project Future της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration. Το πρόγραμμα παρέχει σε νέους και νέες πτυχιούχους τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου δήλωσε:

Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, απάντησε μέσω ενός βίντεο στο TikTok, στην ερώτηση πολίτη: «Ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Κιλκίς θα τελειώσει κάποτε; Σας ρωτά ένας ψηφοφόρος σας»

Εισαγγελέας ανηλίκων αναμένεται να αποφασίσει το που θα δοθεί η κηδεμονία των δυο ανήλικων παιδιών της μητέρας που δολοφονήθηκε και του πατέρα που αυτοκτόνησε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Μέλη του Σωματείου Φωτογράφων-Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας θα συγκεντρωθούν σήμερα (13/9) στις 17:00 στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, με αίτημα την απόσυρση της ΚΥΑ, η οποία αφορά τη λήψη φωτογραφιών δελτίου ταυτότητας απευθείας από τα Αστυνομικά Τμήματα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο και κάηκε ολοσχερώς το βράδυ της Τρίτης (12/9) στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η φωτιά στο όχημα ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.