espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 11:30:52 πμ

Ελλάδα

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχή απορρόφηση των κεφαλαίων που της έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί, προχώρησε στη λήψη από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) της τέταρτης δόσης κεφαλαίων, ύψους €300 εκ. Με την κίνηση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει συνολικά τη διαχείρισή πόρων συνολικού ύψους €1 δισ.

Έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μισέλ Δημόπουλος.

Ο Μιχάλης (Μισέλ) Δημόπουλος είχε σπουδάσει κινηματογράφο στη Γαλλία και ξεκίνησε την καριέρα του ως κριτικός κινηματογράφου στην Αυγή και στο περιοδικό Σύγχρονος Κινηματογράφος, τη δεκαετία του ’70.

Ληστεία με την απειλή όπλου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/4) σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη.

Ένας άνδρας, περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα επί της οδού Μπότσαρη και με την απειλή όπλου πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

Χειροπέδες σε έναν 35χρονο στην Καλαμαριά πέρασε η Ελληνική Αστυνομία, με τον 53χρονο να παρενοχλεί σεξουαλικά 24χρονη και στην συνέχεια να αυνανίζεται.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή γυναίκα στην ΕΛ.

Το ΚΕΠ στην οδό Αγγελάκη επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Στέλιο Λιακόπουλο και Χρυσόστομο Καλογήρου, ο κ.

Ανακοίνωση με την οποία τάσσεται ενάντια στην παρουσία των Αμερικανό-Νατοϊκών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

“Ανεπιθύμητες οι νέες φουρνιές Αμερικανό-Νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Ένας 31χρονος συνελήφθη για οπλοφορία.

Το ενδεχόμενο να κρύβονται οπαδικά κίνητρα πίσω από το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξετάζει η Αστυνομία.

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Ηρακλής για την αλλαγή στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Ο κ. Κούγιας μίλησε για την ιστορία του Γηραιού στην πρώτη κατηγορία, ενώ με κάθε ευκαιρία τονιζε το μεγαλείο του συλλόγου και την δύναμη που έχει.

Στις 8 το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit», το οποίο έφερε 534 τουρίστες στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πλειοψηφία των επιβατών θα επισκεφθεί τη Βεργίνα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν την περιήγηση στην πόλη.

Το ποινικό του ιστορικό είδε να δημοσιεύεται σε διάφορα social media ένας 30χρονος άνδρας από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 30χρονος κατέθεσε μήνυση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας διότι είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτηθεί το ποινικό ιστορικό του, στο οποίο επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικοί.