espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 7:06:27 μμ

Ελλάδα

Στην άτυπη σύνοδο των υπουργών αρμόδιων για την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ στη Ρουέν της Γαλλίας, συμμετείχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Στην τοποθέτησή του ο κ.

Την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία δείχνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου με συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τις εμπόλεμες περιοχές

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει με απόφαση  του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Ο γνωστός πολυβραβευμένος Ουκρανός συγγραφέας, ελληνικής καταγωγής, Ιβάν Αβράμοβ, καταδικάζει τον “πόλεμο του Πούτιν κατά του αδελφικού λαού της Ουκρανίας”, συνήθισε τους ήχους των σειρήνων, τις εκρήξεις, τις ελλείψεις σε τρόφιμα και δηλώνει ότι ο ουκρανικός λαός, μέχρι στιγμής “κρατάει γερά”

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα 

Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την έρευνά της και ο δικαστικός φάκελος αναμένεται να περάσει στα χέρια εισαγγελέα, που θα υποβάλει πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σε ποσοστό 85% οι πολίτες αξιολογούν το έργο του δήμου στην Καθαριότητα ως αρνητικό, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ditika.gr

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από την εικόνα της καθαριότητας αλλά και από το έργο της δημοτικής αρχής, που ανέλαβε τα ηνία του δήμου από τις εκλογές του 2019 έως και σήμερα, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα που «έτρεξε» το ditika.gr.

Θέσεις κατά βάση χαμηλής εξειδίκευσης, οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν κατόπιν εκπαίδευσης από πρόσφυγες και αιτούντες πολιτικό άσυλο

Σε περισσότερες από 1000 υπολογίζονται οι κενές θέσεις εργασίας για εποχικούς εργαζόμενους -κατά βάση χαμηλής εξειδίκευσης (π.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του κλάδου επιστιτισμού – τουρισμού

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Η διαμαρτυρία έχει και αντιπολεμικό χαρακτήρα με αίτημα την έξοδο των βάσεων του ΝΑΤΟ και την μη συμμετοχή της χώρας με οποιονδήποτε τρόπο στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Περιορισμένα προβλήματα κυρίως εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού

Περιορισμένα προβλήματα έφερε η κακοκαιρία «Μπιάνκα» σε δυτική και κεντρική Μακεδονία, εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα ορισμένες σχολικές μονάδες του δήμου Βέροιας λόγω της κακοκαιρίας.

Νεφώσεις με χιονόνερο και τοπικές βροχές έχει το μενού του καιρού στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές κάτω των 300 μέτρων.

Στη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων λόγω της νυχτερινής χιονόπτωσης

Οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονται εδώ και 24 ώρες στη Δυτική Μακεδονία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έτσι με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, την Τετάρτη 2 Μαρτίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.