espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 10:37:45 μμ

Ελλάδα

Με τη μέθοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVC) που εκπέμπεται από φορητές συσκευές με ειδικούς λαμπτήρες, ο ΟΑΣΘ πραγματοποιεί καθημερινά περισσότερες από 120 απολυμάνσεις σε ισάριθμα λεωφορεία.

Με ανακοίνωση του Οργανισμού, μέχρι το τέλος του 2021, οι απολυμάνσεις αναμένεται να φτάσουν συνολικά τις 7500.

«Είναι ένα θετικό στοιχείο, μία θετική ένδειξη που όμως είναι νωρίς ακόμη να εκληφθεί ως αποκλιμάκωση», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Ενδείξεις σταθεροποίησης της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης παρατηρούνται στις τελευταίες ημερήσιες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Για ειρηνική πορεία δημοκρατικών πολιτών και φοιτητών έκανε σήμερα λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου – “20 με 30 μπαχαλάκηδες, οι οποίοι δεν ήταν φοιτητές” έκαναν τα επεισόδια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεργεία καθαρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν πιάσει από το πρωί δουλειά για να καθαρίσουν τον χώρο εντός και πέριξ της Πολυτεχνικής σχολής.

Ρεπορτάζ: Ντιέγκο Σάες-Παπαχρήστου

Όπως μας διαβεβαίωσε υπάλληλος καθαριότητας του πανεπιστημίου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όλες οι σακούλες που φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί.

Συνολικά η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 26 προσαγωγές.

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) χθες Τετάρτη (17/11), μετά τη λήξη της μαζικής πορείας για το Πολυτεχνείο.

Για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γιώργος Καραγιαννίδης, περιλαμβάνεται στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, για το έτος 2021.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ατύχημα με όχημα για άγνωστο λόγω προς το παρόν συνέβη πριν λίγα λεπτά στην Οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης

Το όχημα υπέστη βλάβη στο υψός του κέντρου Πολιτισμού στον δρόμο προς Σταυρούπολη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ατύχημα με όχημα για άγνωστο λόγω προς το παρόν συνέβη πριν λίγα λεπτά στην Οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης

Το όχημα υπέστη βλάβη στο υψός του κέντρου πολιτίσμου στον δρόμο προς Σταυρούπολη.

Αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι, ενώ σε λίγο αναμένεται να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Εγνατία, όπου για 2 περίπου ώρες σημειώθηκαν τα επεισόδια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Αστυνομία έριξε κι άλλα δακρυγόνα

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο politic.gr μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν να εκτυλίσσονται επεισόδια μεταξύ ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της Αστυνομίας.