espa pkm

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 2:01:49 πμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 17:40

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ζέρβα – Αμυρά – Τι συζητήθηκε

Συντάκτης:

Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά είχε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προστασία και τη διαχείριση του αστικού πρασίνου, του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού Κόλπου αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα του περιβάλλοντος.

«Εφαρμόζουμε μία αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική» ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο οποίος σήμερα το πρωί έδωσε το παρών στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Διεύθυνσης Περιφερειακών Υπηρεσιών Ασύλου στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στη μείωση των δομών φιλοξενίαςΒορείου Ελλάδος.

H πόλη και οι αρχές ετοιμάζονται για την 85η ΔΕΘ – Δεκάδες μολότοφ σε κάδο απορριμμάτων – Έρευνες από την ΕΛΑΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής αστυνομικοί εντόπισαν στην Τούμπα της Θεσσαλονίκηςδεκάδες βόμβες μολότοφ μέσα σε έναν κάδο.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 20χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς εισέβαλε στο σπίτι 88χρονης στον Βαθύλακκο της Θεσσαλονίκης όπου και την χτύπησε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της

Ο δράστης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την απόπειρα ληστείας με αποτέλεσμα τον θάνατο της άτυχης ηλικιωμένης στον Βαθύλακκο της Θεσσαλονίκης.

«Είναι αντίστοιχο με το project του Βοτανικού, δηλαδή με ανταλλαγή εκτάσεων» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο εγχείρημα του Άρη να χτίσει νέο γήπεδο και μεταξύ άλλων είπε πως ο Πρωθυπουργός είναι πολύ θετικός στο συγκεκριμένο project.

Αύριο Σάββατο πρώτη ημέρα της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΑΔΕΔΥ και ΕΔΟΘ

Συγκεκριμένα:

Στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα της στη Θεσσαλονίκη (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων), θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με αιτήματα:

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 11:04

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης για την 85η ΔΕΘ

Συντάκτης:

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τη ΔΕθ με ομιλία του το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, αύριο Σάββατο θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Βελλίδειο» και την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 85ης ΔΕΘ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε ισχύ στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για την 85η ΔΕΘ

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μεταβεί σε δομές φιλοξενίας της ΒόρειαςΕλλάδας, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, να επιβλέψει τις περιφράξεις και να συζητήσει με το προσωπικό.

Κοινή δράση και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας στη Λατινική Αμερική αναλαμβάνουν:

το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονϊκης και η Ιερά Μητρόπολη Μπουένος ‘Αϊρες και Νοτίου Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέσα από Μνημόνιο Επιστημονικής και ΠολιτιστικήςΣυνεργασίας, που υπέγραψαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης του ιδρύματος καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου και ο μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες και Νοτίου ΑμερικήςΙωσήφ.