espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 9:53:25 μμ

Ελλάδα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην αναβίωση της Αθωνιάδας Ακαδημίας του Αγίου Όρους, με την υπογραφή απόφασης χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ από την περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά. Το έργο, με τίτλο «Στερέωση, αποκατάσταση και επανάχρηση Αθωνιάδος Ακαδημίας της Ι.

Η Κομοτηνή, με τα πλούσια μνημεία και την ιστορία της, αποκτά νέα διάσταση μέσω της εφαρμογής ψηφιακής ξενάγησης που δημιούργησαν μαθητές του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ. Η εφαρμογή, με τίτλο KomoMap & Monuments, προσφέρει μια σύγχρονη και διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της.

Με το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» τιμήθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Οικοσύστημα που έχει αναπτύξει. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης, στην ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διαφάνεια των δωρεών.

Δύο ανήλικες, ηλικίας 15 και 13 ετών, είχαν αναπτύξει δραστηριότητα ληστείας κοριτσιών, κυρίως ανηλίκων, στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, αρπάζοντας ρούχα και αξεσουάρ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απόπειρα ληστείας.

Αγαπάς τη μουσική και θες να την απολαμβάνεις σωστά. Όχι, το να «παίζει λίγο στο background» δεν σε καλύπτει. Πώς μπορείς, λοιπόν, να βελτιώσεις την ακουστική σου εμπειρία και στο σπίτι;

Χτυπάει το τηλέφωνο. Στην άλλη γραμμή είναι ένας πελάτης που σου ζήτησε ένα τριάρι στα βόρεια προάστια πριν από δύο εβδομάδες.

Η Γενική Πρόξενος Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Μόνικα Φρανκ, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, για να συζητήσουν τον κομβικό γεωστρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Στην εκδήλωση για τη μνήμη της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκος Παπαϊωάννου, τόνισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης για τον λαό μας.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, επισκέφτηκε σήμερα το Γενικό Λύκειο Μυγδονίας Δρυμού Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εντυπωσιακή κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για το Χρήμα από τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, Σοφία Μαρία Τριβυζά και Ουρανία Τετζιρίδου.

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά τον θάνατο του 10χρονου αγοριού που ανασύρθηκε νεκρό από αρδευτικό κανάλι στην Ηράκλεια Σερρών. Η μητέρα του παιδιού κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου, ενώ συνελήφθη και 43χρονη ιδιοκτήτρια σπιτιού, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε ρευματοκλοπή με καλώδιο που περνούσε μέσα από το κανάλι.