espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 3:31:20 μμ

Ελλάδα

Την αθώωση του αγροτοσυνδικαλιστή Κώστα Ανεστίδη στην υπόθεση των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε, με σημερινό βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών, όπως γνωστοποίησε ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσικρικάς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ για σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, έχει ανακοινώσει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος για 7 ώρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα θα μείνουν οι καταναλωτές από τις 08:00 έως τις 15:00 στην Πυλαία εκατέρωθεν της οδού ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, από το ύψος της οδού ΑΛΛΑΤΙΝΗ (ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕRRA FAMILIA), έως το ύψος των Κ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επέστρεψε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, μετά από ένα σημαντικό πνευματικό προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη, το ‘Αγιον Όρος και τη Θεσσαλονίκη, όπου συνόδευσε τους τελειόφοιτους της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Στη Βιομηχανική Περιοχή Θέρμης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την G. SAMARAS S.A., η οποία κατέχει μερίδιο άνω του 87% στην ελληνική αγορά συστημάτων ιατρικών αερίων και εξάγει το 90% της παραγωγής της.

Φανταστείτε έναν στόλο απορριμματοφόρων που περιπολεί στους δρόμους της πόλης με ενσωματωμένες κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίες εντοπίζουν και καταγράφουν προβλήματα, όπως έναν μετακινημένο κάδο ή μια επικίνδυνη λακκούβα.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και μεγάλες προσδοκίες, η αποστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ) αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη, από τη Θεσσαλονίκη για τα Σκόπια, προκειμένου να συμμετάσχει στο Digital Bridge & Business ICT Forum που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη.

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλεξιμότητας για το νέο πρόγραμμα Ανακαινίζω, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, από τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί η 1η Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO την Παρασκευή 5 Μαΐου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 60 προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 18 επιστημονικές έδρες της Ελλάδας, καθώς και δύο από την Ισπανία και την Ιταλία, με την έναρξη να έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 στο ξενοδοχείο Astir Egnatia.

Σοβαρό επεισόδιο με τραυματισμό και πυροβολισμό στον αέρα, το οποίο φέρεται να σχετίζεται με οικονομικές διαφορές, εξετάζουν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία 58χρονου στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 38χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πρώην πεθερού του, 67 ετών, στον Εύοσμο, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.