Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι οχημάτων και ατόμων από την ΕΛΑΣ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα αποτελέσματα του τελευταίου 24ωρου αφορούν σε συλλήψεις 14 ατόμων και βεβαιώσεις 808 παραβάσεων για διάφορα αδικήματα.
Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ
Συντάκτης: Eidisis.grΘεσσαλονίκη: Σε καραντίνα ξενοδοχείο λόγω κρούσματος κορονοϊου
Συντάκτης: Eidisis.grΣε καραντίνα τέθηκαν εργαζόμενοι και διαμένοντες ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη από το πρωί, μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊου ενός μετανάστη.
Από το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί βρίσκονται έξω από το κτήριο, προκειμένου να επιτηρούν την τήρηση της καραντίνας, απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο σε οποιονδήποτε.
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οκτώ ατόμων το τελευταίο 24ωρο για ναρκωτικά
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη σύλληψη οκτώ ατόμων σε περιοχές γύρω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί του τμήματος ειδικών επιχειρησιακών ομάδων και δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ», για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 28χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη σύλληψη 28χρονου που διαπιστώθηκε ότι ενέχεται σε παράνομη μεταφορά εννέα αλλοδαπών, οδήγησαν χθες το βράδυ οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 28χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, απείθεια, αντίσταση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Αν. Γαζάκης: «Η διοίκηση αποφασίζει με αλαζονεία και φόβο»
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει αρχικά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «διά περιφοράς», διαδικασία από την οποία απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για δύο βασικά θέματα (όπως η αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ και η χωροταξία της ΔΕΘ) αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Πόλη Ανάποδα», Αντώνης Γαζάκης, μιλώντας στο politic radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4 και την εκπομπή «Politic Δρομο-λόγιο».
Κορονοϊός: Σκέψεις για έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – «Στον αέρα» η ΔΕΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο στόχαστρο των ειδικών βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Θεσσαλονίκη, με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού να οδηγούν σε σκέψεις για τοπικό lockdown (τύπου Πόρου) και να εγείρουν φόβους για την πραγματοποίηση της ΔΕΘ.
Τσερμενίδης: «Τραγικό το συγκοινωνιακό έργο που προσφέρει ο ΟΑΣΘ στους Θεσσαλονικείς»
Συντάκτης: Eidisis.grΣε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολοήμερη επαναλαμβανόμενη απεργία.
Όπως τόνισε, μιλώντας στο politic radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, η στάση εργασίας γίνεται για τρία βασικά ζητήματα.
Θεσσαλονίκη: Πτώση σημειώθηκε στον ΟΑΣΘ εξαιτίας του κορονοϊού
Συντάκτης: Eidisis.grΣύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης οι πολίτες της πόλης μείωσαν τη χρήση αστικών λεωφορείων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ένας στους τέσσερις μετακινούμενους στη Θεσσαλονίκη άλλαξε τρόπο μετακίνησης εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 μετά την σταδιακή άρση των μέτρων αποκλεισμού, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΣΕΘ ΑΕ).
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ο 23χρονος που συνελήφθη για μη τήρηση καραντίνας
Συντάκτης: Eidisis.grΑθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη, χθες, στην Κατερίνη.
Ο 23χρονος συνελήφθη καθώς φερόταν ότι έσπασε την καραντίνα που του επιβλήθηκε επειδή είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και οδηγούσε ταξί που άνηκε στον πατέρα του.
Θεσσαλονίκη: Έρχονται περιοριστικά μέτρα αν δεν μειωθούν τα κρούσματα
Συντάκτης: Eidisis.grΣοβαρό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθεί τοπικό lockdown στη Θεσσαλονίκη, μετά τα εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην πόλη.
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.