Επιτρέπεται από σήμερα έως την 31η Οκτωβρίου 2020 η κυκλοφορία, καθημερινά και όλο το 24ωρο, Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων που εκτελούν διαδρομή με επιβάτη, στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, με Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη κυκλοφορία ΤΑΧΙ στις λεωφορειολωρίδες
Συντάκτης: Eidisis.grΔ. Θεσσαλονίκης: Στο τελικό στάδιο η απόκτηση 50 λεωφορείων
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο τελικό στάδιο βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την προμήθεια 50 λεωφορείων από τη Λειψία, τα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν στον ΟΑΣΘ.
Τα λεωφορεία αναμένεται να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες και να βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, «μεγάλη ανάγκη εν μέσω της πανδημικής κρίσης καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ», τόνισε η σχετική ανακοίνωση.
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έθεσε σήμερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης αποφάσισε επίσης την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας και της διαρκούς συνεδρίασης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δέσμη 18 μέτρων που ισχύουν από σήμερα για τη θωράκιση της Περιφέρειας.
Έκκληση για αίμα από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης
Συντάκτης: Eidisis.grΕπείγουσα έκκληση προς όλους τους πολίτες για αιμοδοσία απευθύνει το Σωματείο των Εργαζομένων και το προσωπικό της Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:
«Το Σωματείο Εργαζομένων και το προσωπικό της αιμοδοσίας απευθύνουν έκκληση προς όλους του εργαζομένους και τους πολίτες.
Καράογλου – Πλεβνελίεφ: Το Thess Intec σημείο αναφοράς για προσέλκυση ξένων επενδύσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αμοιβαία επωφελής συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ήταν το κύριο ζήτημα της συνάντησης του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρόζεν Πλεβνελίεφ, στο πλαίσιο της συμβολαιογραφικής πράξης του καταστατικού για τη σύσταση Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Thess Intec, που προηγήθηκε λίγο νωρίτερα σήμερα (6/8).
Θεσσαλονίκη: Θετικοί τέσσερις εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»
Συντάκτης: Eidisis.grΤέσσερις εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊο ύστερα από άμεση επαφή τους με ασθενή του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, η μετάδοση σχετίζεται με ενδονοσοκομειακή συρροή στην συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου.
Ποζρικίδης: «ΔΕΘ με αποστάσεις, μάσκες και λιγότερους επισκέπτες»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Εμείς προσπαθούμε να διοργανώσουμε την ΔΕΘ, πρέπει να τη διοργανώσουμε και σε αυτή την πορεία είμαστε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε., Κυριάκος Ποζρικίδης μιλώντας στο politic radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».
Κ. Νοτοπούλου: «Η δημοτική αντιπολίτευση απέτρεψε μια πραξικοπηματική συνεδρίαση»
Συντάκτης: Eidisis.grΗ βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε έντονα τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ακύρωση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.
Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδρίαζε και θα ψήφιζε την ανάπλαση της ΔΕΘ και η αγορά των 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας.
Την αντίθεσή του για την δια περιφοράς 16η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τόνισε σε επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Κύριε Πρόεδρε, Με αφορμή το 1ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης της 16ης/5-08-2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά τη γνωμοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επί των ενστάσεων κατά του πολεοδομικού σχεδίου εφαρμογής του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και κυρίως η επιλογή σας να διεξαχθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση διά περιφοράς με οδηγεί στην αποστολή της παρούσης, εκφράζοντας την ανησυχία μου για την λειτουργία του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζέρβας: «Προσωπικές σκοπιμότητες πάνω από τις ανάγκες της πόλης»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σχολίασε την ακύρωση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, στην οποία επρόκειτο να ψηφιστούν η ανάπλαση της ΔΕΘ και η αγορά των 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας.