espa pkm

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2026, 5:54:50 μμ

Ελλάδα

Το μήνυμα πως «ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κάιρο και τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Τη βαθύτατη λύπη και τη οδύνη του για την ολοσχερή καταστροφή που υπέστη η ιστορική Ι. Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολή του, προς τον μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο.

Τη Δομή Φιλοξενίας  Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ιλίου συνοδευόμενη από την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Gianluca Rocco, Επικεφαλής της Αποστολής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μήνυμα πως «ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κάιρο και τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για τους στόχους της μελλοντικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των έξι χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία).

Τις τελευταίες 15 ημέρες τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία από τη δική της πλευρά έχουν επιδοθεί σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο με αιχμή την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η διπλωματική σκακιέρα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο έχει πάρει φωτιά με φόντο τη Λιβύη αλλά και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Κλείνει στις 18.00 ο σταθμός "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" του Μετρό, λόγω προγραμματισμένης πορείας, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το διάστημα που ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

Πηγή: skai.gr

Ιωάννα Μάνδρου

Στοιχεία για συνταγογραφήσεις που ελέγχονται για γιατρό σύζυγο εισαγγελικού λειτουργού, που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στη Βουλή, έφθασαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε με τον Παύλο Τσίμα στο 4ο online επεισόδιο του Microsoft Synthesis που ολοκληρώθηκε σήμερα.

O Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τις αλλαγές που επιφέρει η πανδημία στην εργασία, την αντιστροφή του brain drain και την εικόνα των Ελλήνων για το κράτος:

Τηλεφωνική συνομιλία με το βλέμμα στην ενίσχυση των σχέσεων ελληνικού και παλαιστινιακού λαού είχε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Κατά τη συνομιλία, ο πρωθυπουργός εξήρε ιδιαίτερα την θετική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία της παλαιστινιακής κοινότητας που ζει και εργάζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας, και επιβεβαιώθηκαν οι μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών.