Ελλάδα
Βουλή: Εντός της ημέρας η τροπολογία για μειωμένο ενοίκιο 40% και για τους φοιτητές
Συντάκτης: Eidisis.grΤης Ναντίν Χαρδαλιά
Ζήτημα ωρών αποτελεί πλέον η θεσμοθέτηση του μειωμένου κατά 40% ενοικίου και για τους φοιτητές, μετά τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της ημέρας και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Παρασκευή.
Ελληνοβρετανικό σχέδιο για παράτυπη μετανάστευση - Παραμένει στο Αιγαίο βρετανικό σκάφος
Συντάκτης: Eidisis.grΚοινό σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση, το οποίο θα έχει άμεση ισχύ και στόχο τη μείωση της διέλευσης παράτυπων μεταναστών στην ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Βρετανίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους στο θέμα αυτό.
Ρίο-Κορωνοϊός: Ανησυχία για τον 19χρονο που νοσηλεύεται. Επικοινωνία Γώγου-Τσιόδρα
Συντάκτης: Eidisis.grΤον πυρετό που επιμένει θέλουν να εξετάσουν περαιτέρω οι γιατροί που νοσηλεύουν στο νοσοκομείο του Ρίου το νεαρό Σομαλό που μεταφέρθηκε χθες από τη δομή φιλοξενίας στο Πόρτο Χέλι με συμπτώματα κορωνοϊού.
Κεραμέως: Tον Ιούνιο οι πανελλήνιες του 2020 - Όχι ακόμα αποφάσεις για σχολεία
Συντάκτης: Eidisis.grΜέσα στον Ιούνιο θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόσθεσε δε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.
Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες αποφάσεις για τις ακριβείς ημερομηνίες, τόνισε ωστόσο ότι για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το υπουργείο έχει στόχο αυτές να διεξαχθούν μέσα Ιουνίου με μέσα Ιουλίου.
Προκλητικός Ακσόι: Η Ελλάδα αγνοεί σκόπιμα δικαιώματα της Τουρκίας σε Α. Μεσόγειο - Αιγαίο
Συντάκτης: Eidisis.grΣε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας.
«Η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού και ελληνοκυπριακού διδύμου απειλεί την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο» υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του και κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει μια μη ρεαλιστική και άδικη αντίληψη για τα προβλήματα της περιοχής.
Τσίπρας: Ο ΣΕΒ παραγγέλνει και ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί, με πρόσχημα τον κορονοϊό
Συντάκτης: Eidisis.grΣίγουρος ότι «θα βγούμε νικητές» στη μάχη με τον κορονοϊό, αλλά απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας την «επόμενη μέρα» λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, στην οποία ασκεί οξεία κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και τις συνέπειες που ο ίδιος διαβλέπει ότι θα υπάρξουν για την οικονομία και την εργασία, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «Newsbomb.gr».
Πέτσας: Η διαδρομή προς τη νέα κανονικότητα θα είναι αργή και σε φάσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΓια τη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης κόντρα στην παραπληροφόρηση, τις παραμέτρους της σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, τα ζητήματα που εξετάζονται για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την έκτακτη κατάσταση στο Κρανίδι μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε πρωινή συνέντευξή του ΑΝΤ1.
Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ 100,3: Στο διαδίκτυο τα πιστοποιητικά από ληξιαρχεία και δημοτολόγια
Συντάκτης: Eidisis.grΜέσα στον επόμενο μήνα το σύνολο των πιστοποιητικών που χρειάζονται οι πολίτες από ληξιαρχεία και δημοτολόγια θα δίνεται μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία, έκανε γνωστό στον ΣΚΑΙ,100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Die Zeit: Ποιος ήταν ο ρόλος του Σωτήρη Τσιόδρα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Συντάκτης: Eidisis.gr"Κατά την κρίση του ευρώ η Ελλάδα θεωρήθηκε αποτυχημένο κράτος. Η κυβέρνηση χειρίζεται τώρα το θέμα του κορονοϊού με υποδειγματικό τρόπο. Αυτό έχει να κάνει επίσης και με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο", αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit και συνεχίζει:
Επιφυλάξεις από τους δικηγόρους για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων
Συντάκτης: Eidisis.grΤης Ιωάννας Μάνδρου
Επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία συγκεκριμένων δικαστικών διαδικασιών εκφράζει με μακροσκελή ανακοίνωση της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σημειώνοντας ότι προ της εξαγγελίας της επανέναρξης κάποιων δικαστικών διαδικασιών δεν προηγήθηκε διάλογος με τους δικηγόρους.