espa pkm

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026, 3:24:43 πμ

Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (μέσω τηλεδιάσκεψης). 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 18:00

Tέλος Ιουνίου η απόφαση για τα αναδρομικά

Συντάκτης:

Της Ιωάννα Μάνδρου


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να έχει εκδόσει σύντομα απόφαση για το θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων, καθώς η όποια απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αφορά χιλιάδες απόμαχους της εργαςίας.

Στα 120 έφτασαν την Τρίτη οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς στις 10.30 το πρωί κατέληξε μια γυναίκα 101 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αναφοράς Σωτηρία.
 
Η ηλικιωμένη γυναίκα, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τον οίκο ευγηρίας Ευ Ζην της Νέας Μάκρης με κρούσματα της νόσου, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (αρρυθμία, κολπική μαρμαρυγή), είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, και η λοίμωξη από κορωνοϊό επιβάρυνε την ήδη βεβαρημένη κατάστασή της.

Την επιβολή καραντίνας, για τις επόμενες 14 ημέρες, σε όλο το δήμο Ερμιονίδας για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Θα υπάρξει απαγορευση κυκλοφοριας 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγοριών, παζαριών κλπ.

Οι περαιτέρω κινήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξετάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα.

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της Μονής Πετράκη.

Στο σημείο επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν τρεις βαλίτσες, σε μία εκ των οποίων υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός, που αποτελείτο μεταξύ άλλων από μια μεγάλη φιάλη υγραερίου η οποία δεν ήταν συνδεδεμένη και ο συναγερμός έληξε.

Ο θάνατος του 35χρονου άνδρα, που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό και κατέληξε σήμερα προβληματίζει τους γιατρούς. 

Ο άνδρας που δεν είχε υποκείμενο νόσημα παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα πριν από 8 ημέρες και μεταφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο στις 15 Απριλίου.

Από την Δικαιοσύνη ξεκινά η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, καθώς ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία (άμισθα και έμμισθα), Πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτώνο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δυνατότητα  που δίνουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, εντατικοποιεί τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης σε μια προσπάθεια να το κάνει πιο φιλικό και -κυρίως- πιο ασφαλές για όλους.