espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 3:33:30 μμ

Ελλάδα

Παρά τις σφοδρότατες αντιδράσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, το επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με την ονομασία «Κλεισθένης» καθιερώνει τελικά, χωρίς αλλαγές την απλή αναλογική για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και μειώνει την θητεία των αιρετών από πέντε, που είναι σήμερα, σε τέσσερα χρόνια.
Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που ολοκλήρωσαν το 2014 την σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία, με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και απονομής υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές.
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 12:50

Στην Κίνα τον έψαχναν, στον Άλιμο τον βρήκαν

Συντάκτης:
Ένα μήνα μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από το παράρτημα της Interpol της Κίνας για έναν 41χρονο κινέζο οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στον Άλιμο.
Προσέγγιζαν μέντιουμ ζητώντας πληροφορίες για πελάτες τους που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στη συνέχεια τα μέλη κυκλώματος έρχονταν σε επαφή μαζί τους και υπόσχονταν έναντι αμοιβής διαμεσολάβηση για τη ρύθμιση οικονομικών οφειλών προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
«Τα Σκόπια θα έχουν πρόσκληση για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους που καταγράφονται στο σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου για τη κύρωση συμφωνιών.
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 11:50

Πυροβολισμοί και καταδίωξη στα Εξάρχεια

Συντάκτης:
Καταδίωξη, μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς, σημειώθηκε στις δύο τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Εξάρχεια.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν, ύστερα από πεζή καταδίωξη στην οδό Μαυρομματαίων τρεις ενόπλους Αλβανικής καταγωγής.

Στο εδώλιο θα καθίσει σήμερα, Τετάρτη, ο 58χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Οι δικαστές και οι ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει ο κατηγορούμενος, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στην οικογένεια της εφοριακού, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή της.

Εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έξω από σχολικά συγκροτήματα της πόλης υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την εύρυθμη διέλευση πεζών και οχημάτων.
Στη σύλληψη ενός 30 χρόνου αλλοδαπού για κλοπές που είχε διαπράξει σε βάρος επιβατών του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Σούδα προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων. Τον 30χρόνο παρέδωσαν στις αρχές τα μέλη του πληρώματος του πλοίου και η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.
Με κραυγές και κατάρες «υποδέχτηκαν» οι συγγενείς της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της στο Β' Νεκροταφείο, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Παναγιά μου... Φονιά θα πεθάνεις αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου αφήστε με.