espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 4:19:18 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 05:50

H... ναυμαχία της Κρήτης

Συντάκτης:
Επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων το αίτημα της Minoan Lines να εισέλθει στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά που ως τώρα εξυπηρετούν πλοία της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ - Αttica Group (μητρική εταιρεία των Superfast Ferries και Blue Star Ferries).
«Ήλθατε στην Ελλάδα την ημέρα που οι δηλώσεις του συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα δείχνουν ότι μαζί με το πρόγραμμα έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης». Η Φώφη Γεννηματά υποδέχθηκε τον Π.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter «απάντησε» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις συστάσεις του κ.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» θα «υποδεχθεί» το απόγευμα της Τετάρτης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της πόλης, το κάλεσμα στην κινητοποίηση απηύθυνε ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», με τη συγκέντρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο ΙΚΕΑ.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»).

Το υπουργείο έστειλε το τελικό κείμενο και την αιτιολογική έκθεση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους.

Την άτυπη εκστρατεία προώθησης της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία» ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, τη στιγμή που στην γείτονα φουντώνουν τα σενάρια για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 9 ή 16 Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για «μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα», δηλώνοντας «Μακεδόνας».
Ανικανοποίητοι για τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εμφανίζονται οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές, εκφράζοντας τη λύπη τους για την έλλειψη προόδου στο άσυλο και την ΟΝΕ.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ στην ολομέλεια του ΕΚ, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών επέκρινε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ουσιαστικές συμφωνίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.
Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 40 αλλοδαπών, μελών του οργανωμένου διεθνικού δικτύου πορτοφολάδων, που είχε ως «θύματα» τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 21:50

Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη ο Τσίπρας

Συντάκτης:
Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας - Σερβίας.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο πρόεδρος της Σερβίας, κ.
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 19:50

Επανέρχονται για τις φρεγάτες οι Γάλλοι

Συντάκτης:

Με θέματα που αφορούν τους αμυντικούς εξοπλισμούς γαλλικής προέλευσης που έχουν ενταχθεί ή έχουν προοπτική να ενταχθούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πραγματοποιείται στην Αθήνα η 28η ετήσια συνάντηση της ελληνογαλλικής επιτροπής εξοπλισμών.