espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 10:48:53 μμ

Ελλάδα

Ασφυκτικά γεμάτο είναι σήμερα το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Λονδίνο. Νωρίτερα συναντήθηκε με ομάδα επενδυτών στο Σίτι. Κεντρικό μότο σε κάθε συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού είναι πως μετά την απόφαση του Γιουρογκρούπ για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και εισέρχεται σε περίοδο ανάπτυξης.

Tην άποψη ότι η Αλβανία και η πΓΔΜ δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος δικαίου, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως πήρε μια απόφαση ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και πως την ίδια ώρα κατηγορεί την αντιπολίτευση για λαϊκισμό, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Η φετινή 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στιγματίζεται από την ασύστολη προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα ολέθρια αποτελέσματα της τοξικοεξάρτησης που σημαδεύουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την κοινωνία» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του, επισημαίνοντας ότι «τα πρώτα βιολιά της ορχήστρας, κάθε λογής ΜΚΟ, ξεφύτρωσαν, όχι από το πουθενά, αλλά από παλαιούς και νέους συνδαιτυμόνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται από την κακοκαιρία στα παράλια του δήμου Αγιάς, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει αρχίσει και δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος τόνισε πως ο όγκος του νερού τις τελευταίες ώρες είναι μεγάλος, δημιουργώντας προβλήματα στον παραλιακό δρόμο.
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα δεν περάσει στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ δεν υπογράφει την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Ο Ιβανόφ τόνισε ότι «δεν έχει εντολή να υπογράψει το διάταγμα περί έκδοσης του νόμου επικύρωσης, επειδή δεν αποδέχεται την αλλαγή του Συντάγματος».

Συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί περί τις 11:00 ώρα Ελλάδας ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και στη συνέχεια με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Τα βίντεο που τράβηξαν οι παρευρισκόμενοι στο χθεσινό επεισόδιο με τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο, δείχνουν τον εκνευρισμό της ελληνικής αποστολής. Υπουργοί και βουλευτές, λίγη ώρα προτού ο Αλέξης Τσίπρας βγει από το κτίριο και αποδοκιμαστεί για τη συμφωνία των Πρεσπών, προσπάθησαν να κάνουν διάλογο με τον κόσμο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο αλλά δεν κατάφεραν να τους πείσουν.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο νησί της Κέρκυρας προκειμένου να αποτρέψει τις τυχόν αντιδράσεις των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας για τη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.