espa pkm

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026, 1:22:38 μμ

Ελλάδα

«Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για την ασφάλεια των νησιωτών να υπάρχει ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε με σχέδιο», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 15ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Σύρο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 14:50

Συνάντηση Σκουρλέτη-ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη Ι»

Συντάκτης:
Mε εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη και του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου «Κλεισθένης Ι».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος, δήλωσε πως σκοπεύει την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των ομολόγων του στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να ενημερώσει τους υπουργούς για την εμπρηστική δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου, Μπεκίρ Μποζντάγ, πως έχει δώσει εντολή να απαχθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που έμειναν ελεύθεροι από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 13:50

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Β. Μωυσίδης

Συντάκτης:
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, ανακοίνωσε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης.

Ο κ. Μωυσίδης, σε συνέντευξη Τύπου στην Εύξεινο Λέσχη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με τον συνδυασμό «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών», υπογραμμίζοντας πως «αυτή η δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, δεν έκαναν πολλά για την πόλη, σε θέματα όπως η ασφάλεια των πολιτών, το συγκοινωνιακό, το κυκλοφοριακό, καθυστερήσεις χρόνων στα έργα του μετρό, η καθαριότητα».
Ένας αλλοδαπός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, για αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τον περασμένο μήνα στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για Πακιστανό υπήκοο, ηλικίας 31 ετών, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα εκβιασμού και ληστεία, πράξεις τις οποίες φέρεται να διέπραξε από κοινού με άλλους ομοεθνείς του.

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει μία συμφωνία με τα Σκόπια. Ο κόσμος στην πΓΔΜ στηρίζει τη λύση του Μακεδονικού λόγω της ανάγκης τους για μια Ευρωπαϊκή ταυτότητα. Πρέπει εμείς εδώ στην Ελλάδα να αναρωτηθούμε αν με τη στάση μας δίνουμε τα Σκόπια «πακέτο» στους Τούρκους γιατί στην πολιτική δεν υπάρχει κενό», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 13:00

Πυρά Κικίλια κατά Κοτζιά για το Μακεδονικό

Συντάκτης:
Φραστική επίθεση εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως παρακολούθησε με έκπληξη τη συνέντευξη του υπουργού, όπου χρησιμοποίησε επιχειρήματα, τα οποία «τουλάχιστον προσομοιάζουν» με αυτά της άλλης πλευράς και ότι επιλέγει να κάνει προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γιώργο Κουμουτσάκο και στον ίδιο.
Εντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως για να κρατηθεί κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις, ασκεί η ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «η εκχώρηση "μακεδονικής εθνότητας" και "μακεδονικής γλώσσας" δεν είναι αποδεκτή».
Συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στην Άμφισσα Φωκίδας, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αμφισσας-Δελφών ένα 40χρονος αλλοδαπός για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε την Δευτέρα το βράδυ στον καταυλισμό της Άμφισσας.
«Τους τελευταίους μήνες γίναμε όλοι μάρτυρες της κλιμάκωσης των οργανωμένων επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Οι δολοφονικές διαθέσεις των αγνώστων δραστών, δεν αμφισβητούνται από κανέναν και άρα, το γεγονός ότι δεν έχουμε θύματα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας οδηγεί στον εφησυχασμό και στην απραξία» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με τίτλο «Ώρα ευθύνης - Ώρα αποφάσεων».