espa pkm

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026, 12:26:40 μμ

Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα της Λαμίας η είδηση ότι παππούς φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο εγγόνια του, ένα κοριτσάκι 7 ετών και ένα αγοράκι 9 ετών.

Τέλος στον εφιάλτη που φαίνεται ότι ζούσαν δύο ανήλικα παιδιά, έβαλαν οι δάσκαλοι τους, αφού όπως επισημαίνει το lamiareport.gr, οι δάσκαλοι ήταν αυτοί που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσαν την αστυνομία.
Μεγάλη ανάσα” χάρισε το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας σε οικογένεια πρώην εμπόρου και νυν συνταξιούχου του Ταμείου Εμπόρων η οικογένεια του οποίου βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα δάνειο – μαμούθ ύψους 2.064.738,10 ευρώ, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:50

Πόσο κοντά σε λύση βρίσκονται Ελλάδα και πΓΔΜ;

Συντάκτης:
Εκτενέστατο άρθρο για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ δημοσιεύεται στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Πρώτα τα καλά νέα: Η δυσάρεστη διαμάχη για το όνομα μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας βρίσκεται πιο κοντά σε λύση παρά ποτέ.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εκφράζουν την αυξανόμενη ικανοποίησή τους για τα Ελληνικά πανεπιστήμια και την ποιότητα των πτυχιούχων που παράγουν. Η δέκατη πέμπτη έκδοση του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 'QS World University Rankings', που κυκλοφόρησε σήμερα από την παγκόσμια ομάδα αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της QS Quacquarelli Symonds, βρίσκει και τα έξι κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στον δείκτη που μετρά την Φήμη των Εργοδοτών (Employer Reputation Indicator).

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εκφράζουν την αυξανόμενη ικανοποίησή τους για τα Ελληνικά πανεπιστήμια και την ποιότητα των πτυχιούχων που παράγουν. Η δέκατη πέμπτη έκδοση του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 'QS World University Rankings', που κυκλοφόρησε σήμερα από την παγκόσμια ομάδα αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της QS Quacquarelli Symonds, βρίσκει και τα έξι κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στον δείκτη που μετρά την Φήμη των Εργοδοτών (Employer Reputation Indicator).

Ξεκινούν αύριο Παρασκευή, 8 Ιουνίου για την μεγαλύτερη κατηγορία των τελειόφοιτων του Λυκείου, οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας.

Για… unfair κίνηση εις βάρος των εθνικών συμφερόντων εγκαλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή όσα ο πρώτος δήλωσε από το Μόναχο.

Η ανάπτυξη ενός έξυπνου συστήματος ηλεκτροδότησης, με συνδυασμό ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας, για τις ανάγκες της ακριτικής Τήλου, επιβραβεύτηκαν. Το «TILOS Project», το οποίο απέσπασε εφέτος το βραβείο του Greek Energy Forum στον τομέα της πράσινης ενέργειας, αποτελεί τον πρώτο στην Ευρώπη υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, με υπογεγραμμένη Σύμβαση Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Στο Μόναχο μεταβαίνει αύριο Τετάρτη ο Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σκοπός της συνάντησης είναι να καθοριστούν οι προτεραιότητες του ΕΛΚ τον τελευταίο χρόνο της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019, αλλά και να συζητηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του για την Ευρώπη του μέλλοντος.
Eπεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης στο Κέντρο Υποδοχής Ταύτισης Μεταναστών στη Μόρια.στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν με αφορμή προσωπικές διαφορές και σύντομα πήραν διαστάσεις οπότε και επενέβη η αστυνομία.