espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 9:04:16 μμ

Ελλάδα

Επίθεση στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου που βρίσκεται στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποίησε ομάδα περίπου 15 αντεξουσιαστών το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και αποχώρησε αφού πρώτα πέταξε φέιγ βολάν σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Με παράλληλες, αλλά ξεχωριστές διαγωνιστικές διαδικασίες, αναμένεται μες το επόμενο δεκαήμερο να ξεκινήσει το μεγαλύτερο από τα πολυαναμενόμενα μεγάλα έργα νέας γενιάς, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ). Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,65 δις.
Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Στην απεργία συμπεριλαμβάνεται και ο Προαστιακός της Αθήνας.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας τις ώρες 5:00 π.
Την πρώτη Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή διοργανώνει το Camping YRE – Antinazi Zone φέτος την Κυριακή 10 Ιουνίου στην παιδική χαρά πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή.

Μετά από 25 χρόνια που διοργανώνεται το ετήσιο αντιρατσιστικό κάμπινγκ, και με την συνεχή αύξηση της συμμετοχής στον θεσμό, το επόμενο βήμα είναι μια παιδική γιορτή ενάντια στον ρατσισμό.

Νέα δημοσκόπηση της prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών δίνει οκτώ μονάδες διαφορά στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα αλλαγής.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34%, τον ΣΥΡΙΖΑ 26%, και το Κίνημα Αλλαγής να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14%.

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 11:50

Φθινοπωρινές εκλογές προβλέπει ο Αυγενάκης

Συντάκτης:
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, θα επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Νέα δημοσκόπηση της prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών δίνει οκτώ μονάδες διαφορά στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα αλλαγής.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34%, τον ΣΥΡΙΖΑ 26%, και το Κίνημα Αλλαγής να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14%.

«Η κατάσταση με την βία και την ανομία έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο» αναφέρει η ΝΔ με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκαν αστυνομικοί από κουκουλοφόρους με στόχο – όπως τονίζει – την αφαίρεση της ζωής τους.

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 08:50

Αλλάζει ροή... και ξαναζωντανεύει ο Ασωπός

Συντάκτης:
Το ημερολόγιο έδειχνε 1969 όταν ξεκίνησε να γράφεται η αμαρτωλή ιστορία του Ασωπού. Ως τότε το νερό στον ποταμό ήταν πεντακάθαρο. Εκείνη τη χρονιά με προεδρικό διάταγμα επιτράπηκε η εγκατάσταση βαριά ρυπογόνων βιομηχανιών που έφευγαν από την Αττική για να εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή των Ο.
«Πότε θα γίνουν οι εκλογές;» «Θα πάμε τελικά όλοι μαζί»; Αυτά τα δύο ερωτήματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, στο περιθώριο των εργασιών της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδρίασε την Κυριακή.