espa pkm

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026, 9:35:50 μμ

Ελλάδα

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου μέσα από σε οίκο ανοχής.
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 23:50

Στο λιμεναρχείο Πειραιά ο διαχειριστής του «Andromeda»

Συντάκτης:
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οκτώ ναυτικοί - πλήρωμα του φορτηγού πλοίου "Andromeda" που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Κρήτης να μεταφέρει 410 τόνους εκρηκτικών με προορισμό πιθανότατα τη Λιβύη.
Ομάδα στελεχών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ανήρτησαν πανό το οποίο έγραφε «Μακεδονία γη Ελληνική», πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα.
Επίθεση στην κυβέρνηση, με την κατηγορία ότι υπονομεύει στην πράξη την ανάπτυξη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Eλληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Eπιμελητήριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όπου φαίνεται, όπως είπε, ότι οι πιο αναπτυξιακές δαπάνες, αυτές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μειώθηκαν κατά 800 εκατ.
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 22:50

Ρεκόρ επιβατών το 2017 στα ελληνικά αεροδρόμια

Συντάκτης:
Με ένα ακόμα ρεκόρ έκλεισε η χρονιά για τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η επιβατική κίνηση ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 58 εκατ. και παρουσιάζοντας αύξηση 9,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης προς τους δημοτικούς συμβούλους, ο κ.
Την απαλλαγή των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται από τα δημοτικά τέλη προβλέπει ρητά ο Νόμος, όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη σε ενημερωτικό του σημείωμα.

Ο ΣτΠ καλεί όλους τους δήμους «να εφαρμόζουν ενιαία και ορθά τη διάταξη του άρθρου 5 του Ν.3345/2005 και να μην επιβάλλουν αναδρομικά δημοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, σε περιπτώσεις υποβολής της προβλεπόμενης υπεύθυνης δήλωσης σε χρόνο μεταγενέστερο αυτού της διακοπής ηλεκτροδότησης».
Σειρά συναντήσεων με βουλευτές και ξένους διπλωμάτες είχε σήμερα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Ιερώνυμος, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής πέρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, η οποία συζήτησε με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας, θέματα της επικαιρότητας και κοινού ενδιαφέροντος, ενώ το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας απασχόλησαν τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο και τον αρχιεπίσκοπο, στη συνάντηση που ακολούθησε.
Αιχμές για την ένταξη της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΖΑ άφησε από τα Χανιά ο γραμματέας της ΛΑΕ, Π.Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έφτασε στο κατάντημα να μετέρχεται παλαιοκομματικές μεθόδους μεταγραφών και Μαυρογιαλούρου, με πολιτικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι για να διευρύνει την κοινοβουλευτική της βάση» σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζανης και συμπλήρωσε:
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 21:50

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη προσχώρησε ο Γ. Καρράς

Συντάκτης:
Την προσχώρηση του στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως συνεργαζόμενος, ανακοίνωσε ο βουλευτής Γ. Καρράς μετά από συνάντηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Καρράς είχε αποχωρήσει από την Ενωση Κεντρώων και είχε δημιουργήσει τη δική του Κίνηση «Φωνή Δημοκρατίας».