espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 12:59:29 πμ

Ελλάδα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι δύο μητέρες βρίσκονταν σε απόγνωση. Τα παιδιά τους ήταν προφανές ότι νοσούσαν, αλλά η διάγνωση παρέμενε ανεπίλυτος γρίφος. Τότε αποφάσισαν να «ανεβάσουν» όλες τις εξετάσεις, που είχαν κάνει μέχρι τότε τα παιδιά τους, στο Μεγάλο Γλωσσικό Μοντέλο (LLM) Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) ChatGPT-4o, με την ελπίδα ότι ίσως αυτο θα βρει τη λύση.

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα μπροστά σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά γυναίκα.

Οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στα χερσαία σύνορα της χώρας, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διάσωση 45χρονου που έπεσε σε βράχια στην περιοχή Σκάλα Φούρκας του δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εάν είναι στους επιτυχόντες του σχολείου επιλογής τους στην πλατφόρμα των αιτήσεων, κάνοντας είσοδο με τα στοιχεία με τα οποία υποβλήθηκε η αίτηση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, ο 59χρονος που συνελήφθη την 29η Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη για φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στρατιωτικού υλικού, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό κακουργήματος.

Μία τυχαία φωτογραφική λήψη, σε συνδυασμό με ένα διάσημο σλόγκαν που αναδεικνύει τη φιλοσοφία ζωής του πολυβραβευμένου φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσίνη, αποτέλεσε την αφετηρία για την ετοιμασία της έκθεσης.

Μία 16χρονη φαίνεται πως ήταν το θύμα της άγριας δολοφονίας την οποία κατηγορείται ότι διέπραξε στην πατρίδα του ο ηλικίας 17,5 ετών Πολωνός που συνελήφθη το προηγούμενο 24ωρο στην Κατερίνη, όπου συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών.

Την Τετάρτη 7 Μάϊου στις 18.00 στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα (Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας) συνεχίζονται οι συναντήσεις εργασίας των Αντιδημάρχων με τους δημότες, με στόχο την απευθείας, απρόσκοπτη συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους και στη λειτουργία της δημοτικής Αρχής.