espa pkm

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2026, 11:38:49 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 15:50

Μπαράζ προκλήσεων από 65 τουρκικά αεροσκάφη

Συντάκτης:
Πυκνώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Σήμερα το πρωί, δύο τουρκικά F-16, οπλισμένα, πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, σε μεγάλο ύψος (24.000 πόδια). Ελληνικά μαχητικά «σηκώθηκαν» και αναχαίτισαν τα δύο F-16.
Αμέτρητα αγριογούρουνα επισκέπτονται καθημερινά τα ακριτικά χωριά των Φιλιατών στη Θεσπρωτία, ειδικά τις απογευματινές ώρες, ενώ τα συναντούν και όσοι κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνονται ατυχήματα με υλικές ζημιές για τα αυτοκίνητα.
Με ενημερωτικό σημείωμά του, το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών εξηγεί την απόφαση διακοπής των δρομολογίων των εμπορικών πλοίων με Τουρκική σημαία προς την Ελλάδα.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
Μείζον πρόβλημα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αν και για διαφορετικούς λόγους, δημιουργεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου με μια απλή βεβαίωση. Από τη μια πλευρά είναι το Μέγαρο Μαξίμου που είδε να υποχωρούν οι αντιδράσεις των ΑΝΕΛ διαπιστώνει ότι αρχίζει να γενικεύεται η οργή στους κόλπους της Εκκλησίας και από την άλλη πλευρά η ΚΟ της ΝΔ έχει σπάσει στα δύο.
«Τι έγινε και φτάσαμε ως εδώ;» αναρωτιέται με χθεσινοβραδινή ανάρτηση του στο facebook ο καθηγητής του Παντείου πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, θύμα συνεχόμενων επεισοδίων βίας τους τελευταίους μήνες, επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε νεαρό που έγραφε με σπρέι έξω από το κτήριο του πανεπιστημίου του.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 13:50

«Χτίζουν» νέα γενιά αυθαιρέτων

Συντάκτης:
Χιλιάδες νέα αυθαίρετα θα ξεφυτρώσουν με το νέο νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον που συζητείται στη Βουλή...

Αυτό υποστηρίζουν, μιλώντας στα «ΝΕΑ», πηγές από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Την ίδια ώρα, από τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή πολλών μηχανικών σε.
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της πλαστογραφίας υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας, ψήφισαν οι 188 βουλευτές που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία.
Με τη συνεργασία δέκα τραπεζών, εκ των οποίων οι πέντε θα είναι συνεταιριστικές, αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ» μέσω του οποίου θα ενισχύονται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες.
Σάλο έχει προκαλέσει η στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελου Συρίγου, με αφίσες σε ολόκληρη της Αθήνα που έχουν την εικόνα του και αναφέρουν «Αυτός είναι ο φασίστας». Στο πλευρό του τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κόμματα της αντιπολίτευσης και η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 12:50

Τη ΔΟΥ Ψυχικού κατέλαβε ο Ρουβίκωνας

Συντάκτης:
Στις 7:45 το πρωί μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στην ΔΟΥ Ψυχικού και όπως οι ίδιο ανήρτησαν σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, «πραγματοποιούν κατάληψη».

Επιπλέον τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν φέιγ βολάν και ανήρτησαν πανό.