espa pkm

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2026, 6:24:34 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 18:50

Πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής - Κοντά σε οικισμό

Συντάκτης:
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου Κουβαρά Αττικής.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.
«Την 3η του Σεπτέμβρη 1974, το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε για να υπηρετήσει τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα 3η του Σεπτέμβρη, για την επόμενη Ελλάδα, τους νέους, τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν», αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 17:50

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ΑΤΕ

Συντάκτης:
Πυρά κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την «διάλυση και το ξεπούλημα της ΑΤΕ» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Εκδήλωση μνήμης και επιμνημόσυνη δέηση για τον αδικοχαμένο εθελοντή, ανθυποσμηναγό Βασίλη Φιλίππου, τελέστηκε σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαου.

Ο εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στις 25 Αυγούστου του 2007, στην προσπάθειά του να σβήσει την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τότε στο Πάνειο Όρος, ανάμεσα στα Καλύβια Θορικού και την Κερατέα.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 17:50

Το νέο ραντεβού του ΠαΣοΚ με την Ιστορία

Συντάκτης:
Στα 42 του χρόνια το ΠαΣοΚ δεν είναι ούτε ενωμένο, ούτε δυνατό. Οδεύει όμως προς ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία. Το ΠαΣοΚ, «έρχεται από μακριά», αλλά «πόσο μακριά μπορεί να πάει»; Θα συνεχίσει να κρατά ψηλά τις σημαίες και τα σύμβολα του ή θα τα θυσιάσει στην προοπτική της δημιουργίας ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα που έχει ανοιχτά θέματα ιδεολογικού στίγματος και μετεκλογικών κατευθύνσεων;
«Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

»Μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας», αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σημερινό άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 14:50

Νέα «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Συντάκτης:
Νέα «ραβασάκια» ετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων που διαθέτουν οι υπηρεσίες θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο οπότε θα αποσταλούν να νέα ειδοποιητήρια, με τα πρόστιμα.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

Ανησυχία στην Αθήνα για την κρίση Αγκυρας - Βερολίνου

Συντάκτης:
Η πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων προβληματίζει έντονα την Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς διαφαίνεται μια έντονη ψύχρανση, ιδιαίτερα μεταξύ Βερολίνου και Αγκυρας. Οπως παραδέχονται στο «Βήμα» ανώτεροι διπλωματικοί και κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς και υψηλόβαθμες κοινοτικές πηγές, το σκηνι.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

Η αθέατη πλευρά των σταλινικών εκκαθαρίσεων

Συντάκτης:
Η αναζωπύρωση της συζήτησης περί σταλινισμού, με την ευκαιρία της πρόσφατης αντιπαράθεσης για το συνέδριο της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ με θέμα την «Κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο τις πολιτικές και ιδεολογικέ.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

Τι φέρνει, τι διεκδικεί ο γάλλος πρόεδρος

Συντάκτης:
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αναγορευθεί νέος «σουπερστάρ» της διεθνούς πολιτικής. Η μετεωρική του άνοδος στη γαλλική προεδρία, η αύρα ανανέωσης που υπόσχεται να φέρει στην Ευρώπη, η προσπάθεια αποκατάστασης του «μεγαλείου» (grandeur) της Γαλλίας μέσα από την ενίσχυση της .