espa pkm

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2026, 6:24:36 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

Υπουργοί ερίζουν για τον Αρειο Πάγο

Συντάκτης:
Ενα βαθύτατο ρήγμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης καθυστερεί την επιλογή του νέου ή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου από το Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία εκκρεμεί από το τέλος Ιουνίου - οπότε έληξε η θητεία της Βασιλικής Θάνου.
«Πιστεύω στη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία» επισημαίνει ο Γιάννης Μανιάτης, εξηγώντας στο «Βήμα» τι τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα. Η σκέψη του είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο, ενιαίο Κίνημα, με ισχυρούς θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες, με εκλεγμένα όργανα κ.
Το χρονοδιάγραμμα εκλογής του επικεφαλής του νέου φορέα οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως την Παρασκευή από την επιτροπή Αλιβιζάτου. Οι κάλπες θα στηθούν στις 5 και, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 12 Νοεμβρίου.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

«Σκουριασμένα» κόμματα αναζητούν ταυτότητα

Συντάκτης:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την περασμένη εβδομάδα τρεις παρεμβάσεις αναγκαίες για τη ΝΔ. Προσγείωσε τη συζήτηση από τις ιστορικές διαμάχες στη μάχη για την καθημερινότητα των πολιτών. Ζήτησε αντιπαράθεση ουσίας και όχι κραυγές.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

Αντιγράφει Ανδρέα, στηρίζει Καραμανλή

Συντάκτης:
Τον Απρίλιο του 2015, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, ο επονομαζόμενος και «κόκκινος Ντάνι», ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, το παιδί του γαλλικού Μάη του '68, είπε μεταξύ άλλων για τον Πρωθυπουργό: «.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

Επιχείρηση γοητείας υπό το άγχος της αξιολόγησης

Συντάκτης:
Με τις προκαταβολικές εξαγγελίες της προηγούμενης Τετάρτης για προσλήψεις στο Δημόσιο από το 2018, ο Αλ. Τσίπρας προσέρχεται στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο με μια κυρίαρχη προσδοκία: να κερδίσει για μία ακόμα φορά χρόνο, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι το τέλος της κρίσης β.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:50

Μήνυμα Στουρνάρα: «Αν θέλει το ΔΝΤ να φύγει, ας φύγει»

Συντάκτης:
Μία ημέρα πριν από την έναρξη του τρίτου γύρου της αξιολόγησης του Μνημονίου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στέλνει μήνυμα από «Το Βήμα» στους σκληρούς της τρόικας: «Το ΔΝΤ αν θέλει να φύγει, ας φύγει.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:00

Τα πανεπιστήμια του μέλλοντος μένουν στο παρελθόν

Συντάκτης:
Τον δεύτερο μήνα του 2017 οι πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ κατέθεσαν στο υπουργείο Παιδείας μια πρόταση-σοκ: μείωση εισακτέων σε πολλά ιδρύματα κατά 50%. Οι ηγέτες των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούσαν εύκολα να προβλέψουν ότι με τις υποδομές και τα μέσα που διαθέτουν σήμερα, οι αριθμοί των πρωτοετ.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:00

Αλλάζουν όλα στην ιδιωτική Υγεία

Συντάκτης:
Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στον χώρο της ιδιωτικής Υγείας. Η πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του νοσοκομείου Metropolitan από το fund CVC Capital Partners και οι αναμενόμενες εξελίξεις τόσο στην περίπτωση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» όσο και του ομίλου Euromedica, η διοίκηση το.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:00

Τρικυμία στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Συντάκτης:
Σε «κατάρα» για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξελίσσεται στο διάβα των αιώνων η ακίνητη περιουσία που διαθέτει στην Αγία Γη. Οι μοναχοί της αγιοταφιτικής αδελφότητας, απόγονοι του «Τάγματος των Σπουδαίων» από τον 4 μ.