espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 7:53:23 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 08:50

Ράβε-ξήλωνε για το νέο Εξεταστικό

Συντάκτης:
Η Β' τάξη του Λυκείου θα είναι πιθανότατα η τάξη στην οποία θα ολοκληρώνουν στο μέλλον οι μαθητές τις σπουδές τους, ενώ η τελευταία τάξη του Λυκείου θα συνδέεται τυπικά και ουσιαστικά μόνο με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.
Την συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καροφυλιά Καραμπέτη παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, στις Πρέσπες.
«Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και γι' αυτό χρειάζεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής που θα δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον και θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, ούτως ώστε να έρθει ξανά η βιομηχανία στο επίκεντρο της πολιτικής της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 23:50

Το Μαξίμου ανακάλυψε... τον Ρουβίκωνα

Συντάκτης:
Αίσθηση προκαλεί η σπουδή των συγγραφέων του κυβερνητικού non paper για την τρομοκρατική επίθεση στον ΔΟΛ καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού μας αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν έχει προκύψει με άλλον τρόπο.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 23:50

ΝΔ: Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας

Συντάκτης:
Για ψέματα και τσάμπα υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και λίγες μέρες πριν την ΔΕΘ.
Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν οι αρχές της Ζακύνθου καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού. Παράλληλα, δεύτερη ημέρα δίνουν μάχη οι πυροσβέστες με το πύρινο μέτωπο στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ φωτιά μαίνεται και στην Καρύταινα Αρκαδίας.
Ο Μάρτιν Σούλτς «είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έψαχνε και βρήκε στις αρχές του έτους έναν καινούριο φέρελπι (υποψήφιο καγκελάριο). Αυτός ήταν και είναι ο Μάρτιν Σούλτς», είπε σε συνέντευξή του ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.
Κουτσά - στραβά φέτος η συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας για το Προσφυγικό λειτούργησε κι έτσι οι ροές προς τη χώρα μας τον χειμώνα ήταν λελογισμένες σε σύγκριση με της προηγούμενης χρονιάς.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 18:50

Δύο Navtex από την Αγκυρα για την κυπριακή ΑΟΖ

Συντάκτης:
Η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε δύο νέες Navtex με τις οποίες δεσμεύει για τις 31 Αυγούστου περιοχή που ξεκινά από απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.
«Πρέπει να ορίσουμε μια προθεσμία στον τούρκο Πρόεδρο. Εάν ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει αμέσως ελεύθερους τους γερμανούς κρατούμενους η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία.