espa pkm

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026, 10:28:28 μμ

Ελλάδα

Αίτηση ακύρωσης κατά της «κρατικοποίησης» του ΟΑΣΘ, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις εκ των παλαιών μετόχων της εταιρείας.

Μόλις λίγες μέρες μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που «παγώνει» τη διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία» του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, οι Αθανάσιος Στεφανίδης, Ελένη Στεφανίδη και Αντώνης Χατζημπαλιώτης αποφάσισαν να κινηθούν νομικά - δια του εκπροσώπου τους καθηγητή Πάνου Λαζαράτου - κρίνοντας ότι δυο σημεία του οικείου νόμου είναι αντισυνταγματικά.
Με στόχο να παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα πλήρως ανακαινισμένη συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στην πλατεία Πηγάδας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «μετά την οριστική εγκατάλειψη του ανέφικτου αρχικού σχεδιασμού για βιοκλιματική πλατεία, τον οποίο παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή, αποφασίστηκε ο επανασχεδιασμός για την ανάπλαση, μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία όμως φτάνει στο τέλος της.
Οι επιχειρήσεις που κλείνουν, η υψηλή φορολογία και οι υποδομές της πόλης, είναι οι θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν τα ζητήματα που θα θέσουν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της συνάντησής τους το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 17:50

Σε εξέλιξη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Σαλαμίνα

Συντάκτης:
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας.

Η φωτιά ξεκίνησε από τις παρυφές ενός λόφου όπου βρίσκονται σπίτι ωστόσο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την κορυφή και δεν απειλούνται κατοικίες ενώ λόγω των ανέμων που πνέουν στη περιοχή εντάσεως 5-6 μποφόρ το μέτωπο έχει «ανοίξει».
Στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κάτι διαφορετικό να πει απ΄ό,τι στο παρελθόν, καθώς θα κάνει απολογισμό πεπραγμένων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο».
Μετά το πέρας του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ακόμα, αναφερόμενος στο νομοθετικό έργο της Βουλής, ο κ.
Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής καθώς ξαφνικά ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «στο πλαίσιο περιοδικών τεχνικών δοκιμών του συστήματος ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ που γίνονται κάθε Παρασκευή χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από αίτια που διερευνώνται, σειρήνες του συστήματος ανά την επικράτεια».
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 15:50

Γερμανικά ΜΜΕ: «Θερμό φθινόπωρο για τον Τσίπρα»

Συντάκτης:
Οι μελλοντικές προκλήσεις του έλληνα πρωθυπουργού και το σχέδιο του Β. Σόιμπλε για τον ESM στο μικροσκόπιο του γερμανικού τύπου. Σχόλια και για την ελληνική λοταρία κατά της φοροδιαφυγής.
Τη μηνιαία επιδότηση για την παροχή πρόσβασης στο Internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην αίθουσα «Έλλη Παππά», του υπουργείου Παιδείας.
Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί χιλιάδες πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και άλλοι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων ελλείψεων αίματος και παραγώγων του. Στα μέσα του Αυγούστου το πρόβλημα ήταν οξυμένο με τους περισσότερους θαλασσαιμικούς ασθενείς να λαμβάνουν πολύ μικρότερες ποσότητες αίματος από τις απαιτούμενες.