espa pkm

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2026, 10:02:54 μμ

Ελλάδα

Eλεύθεροι αφέθηκαν οι 127 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ που εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στο πρώην Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας στην οδό Αλκιβιάδου, κοντά στην Αχαρνών που τελούσε υπό κατάληψη, ενώ 31 εξ αυτών πήραν το δρόμο για τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.
«Βρέχει λεφτά κι εμείς κρατάμε ομπρέλα, επειδή η κυβέρνηση παίζει θέατρο» ανέφερε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης που, όπως είπε, κοστίζει ακριβά στην Ελλάδα και την οικονομία της χώρας.
Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πολιτικό γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ενώ μίλησαν και για τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έκανε αναφορές στην καραμανλική παράδοση της ΝΔ.
«Θέλουμε να υπάρχουν δασικοί χάρτες και να αναρτηθούν. Επίσης, θέλουμε να υπάρχουν ηλεκτρονικές διαδικασίες, που να υποστηρίζουν όλη αυτή τη διαδικασία της ανάρτησης και όποιοι συνδέονται με αυτήν». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ.

Στα πλαίσια του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκομένους φορείς και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα, συγκεντρώνει τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.
Εν μέσω της διαπραγμάτευσης για τα νέα μέτρα και το κλείσιμο της αξιολόγησης, η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το ενδιαφέρον της στο προσφυγικό και τη λειτουργία της αστυνομίας. Αυτά είναι τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη.
Δεν θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιεί το θέμα της ανεργίας και να πολιτικολογεί γύρω από αυτό, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, καταδικάζοντας «οποιαδήποτε τάση υπάρχει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να χρησιμοποιούν επιλεκτικά στοιχεία, για να δημιουργούν αναστάτωση και απελπισία στον κόσμο».
Νομοθετικές αλλαγές και διορθώσεις, σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος τη Δευτέρα από το ΤΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καμία αντίθεση της αγροτικής λειτουργίας και των δασικών χαρτών».
Καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον Ασπρόπυργο.

Περιπολικό της Τροχαίας έκανε σήμα για έλεγχο σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινείτο στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι και στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.