espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 11:41:55 μμ

Ελλάδα

Στόχος επίθεσης από κουκουλοφόρους που του πέταξαν μπογιές μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έγινε ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητής Στάθης Τσοτσορός.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που έδινε διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Νεάπολη Βόλου, εισέβαλε στην αίθουσα η ομάδα «Τερμίτες», τα μέλη της οποίας φώναξαν συνθήματα κατά του καπιταλισμού και πέταξαν μπογιές.
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 14:50

H συζήτηση του προϋπολογισμού 2017 στη Βουλή (live)

Συντάκτης:
Στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ξεκινά η συζήτηση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2017, ο οποίος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ψηφιστεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια.

Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αρχίσει την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
«Χαμένοι στην …ασάφεια» είναι στην κυβέρνηση, όπως προκύπτει από όσα είπε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης της επένδυσης του Ελληνικού. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠαΣοΚΟδ.
Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real FM.
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 14:50

Το ιδιότυπο ντιμπέιτ Τσίπρα - Μητσοτάκη

Συντάκτης:

Ένα ιδιότυπο ντιμπέιτ μεταξύ του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και λίγο διάστημα.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Β. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει διαπραγματευτεί, οι πολίτες τρέμουν. Είναι θέμα ανεπάρκειας».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «το 85% της ελληνικής κοινωνίας λέει ότι οι κύριοι υφάρπαξαν την ψήφο μας και μας κορόιδεψαν.
Στη Νέα Δημοκρατία και τον δήμαρχο Χίο επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι ο Δήμος αντιστέκεται στην κατασκευή νέου καταυλισμού, ενώ για τη ΝΔ είπε ότι υποκινεί ενέργειες κατά των κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων.
«Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές αλλά θα καταστραφεί η οικονομία και θα έρθει 4ο μνημόνιο, όπως επιθυμεί η ΝΔ» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Αυτό έκανε γνωστό, μέσω twitter, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο εκτίμησε ότι παρά τις δυσκολίες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως η διαπραγμάτευση έχει γίνει ένα πεδίο σύγκρουσης και κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να υπάρχει ψυχραιμία, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ο αγώνας είναι δύσκολος.