espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 4:15:26 μμ

Ελλάδα

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 08:50

Ο γόρδιος δεσμός του ΟΑΣΘ

Συντάκτης:
Προσωρινή λύση στο «αδιέξοδο» των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης δόθηκε με την απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων να αιμοδοτήσουν τον ΟΑΣΘ, με φόντο τους εργαζομένους, το επιβατικό κοινό αλλά και την 81η ΔΕΘ.
Ένα άτομο αλβανικής καταγωγής που έχει απασχολήσει παλαιότερα την Αστυνομία συνελήφθη από άνδρες της ΔΙΑΣ στην πλατεία των Αμπελοκήπων για απόπειρα ασέλγειας.

Υπήρξαν αντιδράσεις κατά των αστυνομικών από παριστάμενους.

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι, και γενικότερα στην ισλαμοφοβία, εξέφρασαν την Τρίτη αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες με συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπλέον ποσοστό επαύξησης της εισφοράς του εφάπαξ έως 40% παραπάνω (από το 60% δηλαδή μέχρι το 100%) προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τις κατηγορίες των ασφαλισμένων, οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές που διαφοροποιούνται από τις υπόλοιπες προβλεπόμενες στο νόμο (ξεπερνούν δηλαδή το 4% ή είναι σε ύψος σταθερής εισφοράς).

Ένας 15χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο Αίγιο, γιατί προσπάθησε να τον ελέγξει. Ο ανήλικος παραδόθηκε στις αρχές και συνελήφθη, όπως και οι γονείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Συνελήφθη στο Αιτωλικό ένας 28χρονος κάτοικος της περιοχής, που πυροβόλησε αρκετές φορές με αεροβόλο, έναν αδέσποτο, μικρόσωμο σκύλο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.
Σε βάρος του νεαρού, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση ζώου.
Κι άλλες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων καταγράφηκαν στη Λέσβο, με τον αριθμό πλέον των αιτούντων άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί να αγγίζει πλέον τις 5.000, αριθμός που σε ποσοστό ξεπερνά το 15% των κατοίκων της πόλης της Μυτιλήνης.
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που, παρά τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα στενότητας, είναι σε εξέλιξη ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος για την αύξηση του στόλου. Νομίζω τα επόμενα χρόνια θα έχουμε λύσεις πολύ καλύτερες από ό,τι έχουμε τώρα» δήλωσε από το Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.
Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει:
- Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας.

Αμετακίνητος εμφανίστηκε στην Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης όσον αφορά την ουσία των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το σχετικό νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα ανόρθωσης της αξιοπιστίας της εκπαίδευσης μέσω της ενίσχυσης της αξιοπιστίας των εκπαιδευτικών, δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρουμε πίσω.