espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 9:19:48 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 18:50

Η Ελλάδα κύρια πύλη εισόδου ναρκωτικών στην ΕΕ

Συντάκτης:
«Τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της χώρας μας είναι ιδιαίτερα, καθώς διαθέτει εκτεταμένη ακτογραμμή που αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα (περίπου μισό της ακτογραμμής της Αφρικής), πολυάριθμα νησιά και βραχονησίδες (περισσότερα από 9.000), μεγάλο αριθμό αερολιμένων και λιμένων, αλλά και στρατηγική θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους.
Aίτημα για επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων στον Πειραιά που έχουν πληγεί λόγω των έργων επέκτασης της γραμμής του τραμ κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στελέχη από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασαν την ανθρωποκτονία 84χρονου, η σορός του οποίου βρέθηκε τεμαχισμένη και απανθρακωμένη στις δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο Αιγάλεω στις 24 Σεπτεμβρίου 2014.

Αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγείλει από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δύο χειροβομβίδες βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Παναγοπούλας, στην Αχαϊα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εντόπισαν στον βυθό της θάλασσας δύτες, οι οποίοι έκαναν κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή. Αμέσως μετά ειδοποίησαν το Λιμενικό και έφθασαν στην περιοχή πυροτεχνουργοί από την Πάτρα.
Λίγες ημέρες μετά την επιμονή του κ. Αλέξη Τσίπρα στην υποστήριξη της πρότασης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, στην προ ημερών συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η κίνηση των "53+", η ισχυρή εσωκομματική ομαδοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσια παρέμβασή της μέσω άρθρου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της commonality.gr, υπό τον εύγλωτο τίτλο «Αντε πάλι με τον Πρόεδρο», ασκεί κριτική στην άποψη αυτή, στην απουσία εσωκομματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης και προσωπικά τον πρωθυπουργό.
«Επειδή η Τουρκία βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση- δεν έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση αυτήν τη στιγμή- πάντοτε έχεις μία ανησυχία και με αυτήν την έννοια περιμένεις και παίρνεις τα μέτρα σου», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, για τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Υπό μερικό έλεγχο είναι τη Δευτέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στους Γόννους της Λάρισας.

Επί τόπου βρίσκονται 22 οχήματα με 75 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήδη έχουν αποτεφρωθεί περίπου 50.000 στρέμματα, κυρίως ελιές.
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 16:50

Σε κατάσταση επιφυλακής για κύματα προσφύγων

Συντάκτης:
Σε κατάσταση επιφυλακής για κύμα προσφύγων λόγω της πολιτικής αστάθειας στη Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκονται τις τελευταίες τρεις ημέρες οι ελληνικές διωκτικές Αρχές.
Ειδικότερα στο Αιγαίο οι λιμενικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση καθώς αξιωματικοί του Λ.
Σε τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία 16χρονου Αφγανού και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου και 31χρονου ομοεθνών του, την περασμένη Πέμπτη στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, προχώρησε η Αστυνομία.