espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 5:53:01 μμ

Ελλάδα

Ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση που οργάνωσε η Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ρόδο με τίτλο «Ξέρουμε; Σκεφτόμαστε; Θέλουμε;» για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Απεκδύεται την ευθύνη σχετικά με το θέμα εξεύρεσης άλλης αίθουσας (από αυτή του Κορυδαλλού) για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Με ανακοίνωσή του, μετά και τις -επικριτικές για το πρόσωπό του- δηλώσεις της προέδρου του δικαστηρίου κυρίας Μαρίας Λεπενιώτη, ο υπουργός καθιστά σαφές ότι ουδέποτε του διαβιβάσθηκε σχετικό γραπτό αίτημα από τον διευθύνοντα το Εφετείο Αθηνών, ως εκ τούτου «οι απόπειρες μετακύλησης της ευθύνης για την καθυστέρηση στον υπουργό είναι άστοχες και επί της ουσίας καλούν σε ανεπίτρεπτη ανάμειξη του υπουργείου στο έργο της Δικαιοσύνης».
Ήλθε ώρα της κρίσης για τη Δικαιοσύνη, που ως γνωστόν διανύει περίοδο την οποία κανείς δεν θα θέλει να θυμάται στο απώτερο μέλλον.

Στις 30 Ιουνίου, οπότε και αποχωρούν πλείστοι όσοι δικαστικοί, γίνεται αλλαγή φρουράς.
Η κυβέρνηση επιμένει να μην εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις, καταγγέλλουν πέντε δικαστικές ενώσεις μετά το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών στα ειδικά μισθολόγια.

«Το σύνολο των νέων μέτρων του πολυνομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων και η "αναστολή" των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών [.
Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποδεχόμενη ουσιαστικά τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της αρχικής της διάταξης για τις off shore, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα μετά την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση
Η Ελλάδα εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να εξυπηρετηθεί το κύμα των Ρώσων τουριστών, και από εδώ και στο εξής θα χορηγεί θεωρήσεις τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους το δικαιούνται, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Όλεγκ Σαφάνοφ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.
Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει άμεσα όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άμεση υπαγωγή των εργαζομένων και στις δύο εταιρίες που έβαλαν λουκέτο - το ξενοδοχείο “Athens Ledra” και “ΠΥΡΣΟΣ Security” - σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.
Αγανάκτηση, ταλαιπωρία, ατελείωτες ουρές και εκνευρισμός, επικράτησαν το πρωί για χιλιάδες πολίτες του δήμου Θεσσαλονίκης, που έσπευσαν να εξασφαλίσουν λίγα τρόφιμα.

Η διανομή έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο 2 Ιουνίου από τις 7:30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης στις 10:00 π.
Πιστό στο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους και τον Ιούνιο είναι στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο το οποίο έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο είναι αφιερωμένο στο καλοκαίρι, τον ήλιο και το νερό.