espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 6:18:50 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 14:50

Πάτρα-Αθήνα, πορεία κατά της ανεργίας

Συντάκτης:

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Κυριακής η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 10 το πρωί της Κυριακής οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη συνέδρων, εν όψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Απριλίου, στην Αθήνα.
Εχουν παρέλθει σχεδόν δύο μήνες από τότε που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωνε σε δραματικούς τόνους στη Βουλή: «Καήκαμε αν η αξιολόγηση πάει να ολοκληρωθεί Μάιο - Ιούνιο». Παρά ταύτα, ο τερματισμός της εκκρεμότητας κοντά στο καταστροφικό, κατά τον υπουργό Οικονομικών, όριο περιγράφετα.
Λίγες ώρες αφότου σχεδόν σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκίμαζε και χειροκροτούσε τον Π. Καμμένο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης την προηγούμενη Τετάρτη, ένα σημαντικό τμήμα της (το στενότερα συνδεδεμένο με το «κίνημα» και τον ακτιβισμό) επέλεξε να εκδηλώσει επισήμως κ.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50

Ο νέος λογαριασμός Τσίπρα

Συντάκτης:
Η ώρα των φόρων και των μέτρων του κ. Τσίπρα που θα επιβαρύνουν έναν στους δύο φορολογουμένους μέσω της άμεσης φορολογίας, αλλά το σύνολο των φορολογουμένων μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας σε καύσιμα, φυσικό αέριο, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία και αγορά ΙΧ αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισ.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50

Τα capital controls ήρθαν για να μείνουν

Συντάκτης:
Συνεχείς αναβολές παίρνει η άρση των capital controls και πλέον όλα δείχνουν πως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες, είναι εδώ για να μείνουν για πολύ ακόμη.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50

Γιατί ζητεί εκλογές ο κ. Μητσοτάκης

Συντάκτης:
Στην οικοδόμηση ενός κόμματος εξουσίας με διαφορετικό στίγμα και φυσιογνωμία, όπου δεν θα έχουν θέση οι παραδοσιακοί μηχανισμοί των «βαρόνων», προχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δρόμο προς το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 22-24 Απριλίου.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50

Οι υπόγειες διαδρομές Παπαγγελόπουλου...

Συντάκτης:
Η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, δεν ανέδειξε κανένα καινούργιο ζήτημα. Ανέδειξε όμως ένα πρόσωπο. Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αυτά που είπε έκαναν αίσθηση αλλά όχι τόση όση το ύφος του, ένα μείγμα αλαζονείας και δικαιικής περιφρόνησης, αταίριαστο για έναν πρώην .
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50

Τι ξεχνά και τι κρύβει η κυρία Πρόεδρος

Συντάκτης:
Με επιστολή της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει «ανακριβέστατο» και «μη σοβαρό» το δημοσίευμα του «Βήματος». Αυτό που ξεχνά η κυρία Θάνου είναι ότι το ρεπορτάζ στηρίζεται στην απόφαση 335/2014 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το οποίο καταδίκασε την τότε αρεοπαγίτη και νυν Πρόεδρο του Αρείου Πάγο.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50

Η δικηγόρος, το συμφωνητικό και οι... αντίπαλοι

Συντάκτης:
Τη δικηγόρο Ιωάννα Σακελλαρίου δεν την επέβαλε κανένας στην κυρία Θάνου. Η ίδια και ο σύζυγός της την επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει στο Μισθοδικείο. Εικάζουμε ότι θα υπήρχε η ελάχιστη σχέση εμπιστοσύνης.