espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 2:21:59 μμ

Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εντός της ημέρας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη Σύνοδο που θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με το προσφυγικό και με την ενδεχόμενη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο κ.
Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Γιάννης Μουζάλας έχουν δώσει την ψυχή τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και έχουν καταφέρει πολλά, έχοντας διεθνοποιήσει το θέμα, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Κλιμακώνει την πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμένος καλώντας για την Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης μετά την «γκάφα» Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε την πΓΔΜ, «Μακεδονία».

Η διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη, δικηγόρου, πολιτευτή και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα μήνυμα σε πολλές πλευρές.

Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέπτεται σήμερα το βράδυ τη Λέσβο, η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

Την είδηση μετέδωσε πριν από λίγο η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Μυτιλήνης «Εμπρός» και επιβεβαιώνεται από τις τοπικές αρχές.
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εντός της ημέρας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη Σύνοδο που θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με το προσφυγικό και με την ενδεχόμενη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο κ.
Τη στήριξη και του στον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής εξέφρασε μετά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΖΑ και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Ζουράρις.

Σε δηλώσεις τους στην πρωϊνή δημοσιογραφική εκπομπή του «κοινωνία ώρα Mega» δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν είναι εθνομηδενιστής και ότι εκ φραστικής παραδρομής χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία».
Δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη συμφωνία με την Τουρκία επί του προσφυγικού στο τραπέζι της Συνόδου, ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε σε κάθε περίπτωση πως η Άγκυρα δεν θα είναι έτοιμη για ένταξη ούτε σε δέκα χρόνια.
Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Σύνοδο Κορυφής των «28» με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Σύνοδο με βασική θέση την ανάγκη αξιόπιστης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που θα εξασφαλίσει τη δραστική μείωση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά.
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 11:50

Συνεδριάζει η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Συντάκτης:
Υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου συνεδριάζει αύριο το πρωί στις 9.00 η ΚΟ των ΑΝΕΛ στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή.

Πηγή: Το Βήμα