espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 9:23:46 μμ

Ελλάδα

Τη δικαιοδοσία να παρέμβει η περιφέρεια Αττικής στο ζήτημα της μεταφοράς και διαμονής των προσφύγων ζήτησε από την Πολιτεία η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, μιλώντας την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τον ετήσιο απολογισμό δράσης της περιφέρειας.

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Με την απόφαση για την τοποθέτηση των αντιστράτηγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων και υποπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:

Πανελλαδική συνδιάσκεψη διαοργανώνει τo Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, η ομάδα μελών που προέρχονται από τους 53+ του ΣΥΡΙΖΑ, της εσωκομματικής πτέρυγας που δημιουργήθηκε προ διετίας και που έπειτα από την διάσπαση του 2015 εμφανίζεται ως η νέα «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος.
Νέο επεισόδιο στην κόντρα υπουργείου Παιδείας με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με αντικείμενο και πάλι την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τους.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, «τελεσίγραφο» σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία που ανήκουν στη Δ' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών (καλύπτει τις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού, Καλλιθέας Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Ταύρου), το οποίο μάλιστα υπογράφει ο διευθυντής της Διεύθυνσης κ.
Για μία ακόμη χρονιά το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://diadromes.greek-language.gr.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με ανακοίνωσή του απευθύνεται προς τους κατοίκους της Αττικής και ζητά από τους πολίτες «να διατηρήσουν το κύμα συμπαράστασης, διοχετεύοντας, όμως, την έκφραση αλληλεγγύης τους, μικρή ή μεγάλη, είτε σε οργανωμένες δομές του δήμου Αθηναίων, είτε σε εξειδικευμένες εθελοντικές οργανώσεις».

Να μην συνδέσει το προσφυγικό ζήτημα με την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος. «Να μη γίνουν τεράστια ιστορικά λάθη στη διαπραγμάτευση και μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή, όπου εμείς θα νομίζουμε ότι κάτι παίρνουμε σε σχέση με την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό και το χρέος, και θα δίνουμε, ενώ δίνουμε ήδη πάρα πολλά σε άλλους τομείς», προειδοποίησε την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης, ανθρωπισμός και επιτέλους οργάνωση και λειτουργία των αναγκαίων υποδομών με πρώτο θέμα τα απροστάτευτα και ασυνόδευτα παιδιά που είναι τα μεγάλα θύματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού».


Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Για τις 13:00 έχει συγκαλέσει εκτάκτως ο Πρωθυπουργός υπουργικό συμβούλιο με βασικό θέμα το προσφυγικό, το οποίο όσο περνούν οι μέρες παίρνει όλο και πιο εκρηκτικές διαστάσεις.
Μέσα σε συσκευασίες με αλεύρι είχαν κρύψει περισσότερα από πέντε κιλά ηρωίνης ένας 37χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.
Να απευθύνονται σε οργανωμένες δομές του Δήμου Αθηναίων ή σε εξειδικευμένες εθελοντικές οργανώσεις όσοι πολίτες θέλουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Οι αυθόρμητες μεν, αλλά άτακτες πράξεις αλληλεγγύης φέρνουν τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, όταν δεν συνδυάζονται με τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που δοκιμάζονται και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή προβλήματα που δημιουργούνται από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης χωρίς προγραμματισμό.