espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 9:41:38 μμ

Ελλάδα

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε το σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη, επί χρόνια συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα. Ο ίδιος έλαβε εκατοντάδες «likes» για την άποψή του, αλλά εξίσου πολλά αρνητικά σχόλια.

Η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί όλα όσα έχει συμφωνήσει, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, για τη διαχείριση του προσφυγικού, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορα στην Ευρώπη, σε αντίθεση με ό,τι δημόσια ισχυρίζονται οι ίδιοι», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για τα σενάρια αποβολής χωρών από τη Συνθήκη Σένγκεν και προσέθεσε πως είναι εκείνοι που «ασκούν πιέσεις σε τέτοιες κατευθύνσεις» αν και «η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί όλα όσα έχει συμφωνήσει, όλα όσα έχει αναλάβει σε διάφορες συνομιλίες και σε διάφορες συζητήσεις με τους εταίρους σε όλα τα επίπεδα».


Καταγγελίες για «αμαρτωλά» κρατικά αυτοκίνητα έφτασαν στη Βουλή και διερευνάται η υπόθεση και για την απόδοση ευθυνών αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς.
Ενισχύεται η βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα ενώ πλέον θα υπολογίζεται στο Δημόσιο ως προϋπηρεσία η εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα, διαμορφώνεται συνολικά νέο πεδίο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων ενώ ριζικές αλλαγές επέρχονται στο σύστημα προαγωγών.
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 18:50

Εξαρθρώθηκαν τρία κυκλώματα που παρείχαν προστασία

Συντάκτης:
Τρία κυκλώματα που παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 76 ατόμων, εκ των οποίων τα 37 θεωρούνται ως βασικά και τα 39 ως περιφερειακά.
Σε εξέλιξη έρευνες από τα πληρώματα τριών σκαφών του Λιμενικού και ενός ελικοπτέρου Σουπερ-Πούμα για τον εντοπισμό τεσσάρων προσφύγων που αγνοούνται μετά από ανατροπή λέμβου βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.
Στη λέμβο επέβαιναν τρεις ακόμη πρόσφυγες που διασώθηκαν.
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 18:50

Στη κυριότητα της Hellenic Seaways το πλοίο Ionian Queen

Συντάκτης:
Στην κυριότητα της Hellenic Seaways βρίσκεται πλέον το επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο «Ionian Queen»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας με την ενέργεια αυτή εμπλουτίζεται ο στόλος της εταιρείας με σκοπό την ενδυνάμωσή της στην ακτοπλοϊκή αγορά και την ενίσχυση της κερδοφορίας της.
«Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα η κρίση στην Ειδομένη θα μεταφερθεί, δυστυχώς πολύ γρήγορα στα μεγάλα αστικά κέντρα» αναφέρει το ΠαΣοΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανεπάρκεια που έδωσε αφορμή σε συζητήσεις και για την παραμονή στη Σένγκεν.

Μέχρι το τέλος του έτους είναι ο στόχος του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση να έχουν οριστεί οι νέες αρχές σε ΕΣΡ και ΑΣΕΠ. Μάλιστα εκτίμησε ότι θα προκύψουν ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην αρμόδια Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 4/5, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται τουλάχιστον η συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στην επερώτηση, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται σε «σε πράξεις και παραλείψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», ενώ κάνουν λόγο για «διαδικασία με εξαιρετικά δυσμενές, για τη χώρα, αποτέλεσμα»