Quantcast
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 8:18:42 μμ

Ελλάδα

Την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014-2016 παρουσίασε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη. Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν ακόμη οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις έχουν άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες, σε επιλεγμένα νοσοκομεία, μέσω του προγράμματος «Παρεμβάσεις πρόληψης-προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η ΔΕΗ προχωρά στην πιλοτική κατασκευή 15 σταθμών φόρτισης οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Green eMotion, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπουργείο Περιβάλλοντος) ή θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες της επιχείρησης.

Τα «βέλη» της εκτόξευσε η πρώην υπουργός της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις τραγικές καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Η κυρία Μπακογιάννη σε ερώτησή της προς τους υπουργούς Οικονομικών κ.

Θέμα για τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων Ιατρών του ΕΣΥ, έχουν θέσει με δύο διαφορετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλοντας περιπτώσεις γιατρών που, ενώ σε βάρος τους υπήρχαν βαρύτατες καταγγελίες, έπεσαν τελικά στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά συμβούλια.
Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 13:00 έως και τις 17:00, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων σταθερών συγκοινωνιών «Σέλμα».
Σε άνδρα πιθανόν Έλληνα ή αλλοδαπό από ευρωπαϊκή χώρα, ηλικίας περίπου 55 έως 65 ετών που δολοφονήθηκε το προηγούμενο βράδυ φέρεται να ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, το πτώμα που βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών σε κάδο απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μούδρου και Κ.
Άντρας 61 ετών κατηγορείται ότι αναζητούσε μέσω του Facebook, ανήλικα αγόρια, τα οποία προέτρεπε να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

O κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκων.
Πλοίο - γεωτρύπανο της κοινοπραξίας Eni - Kogas, έφτασε αργά χθες το απόγευμα στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου 9, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, σύμφωνα με μήνυμα του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς ήταν κατώτερος των προσδοκιών, τις οποίες ο ίδιος είχε δημιουργήσει... Κι επειδή καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, νομίζω ότι τόσο η κ.