Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 4:26:17 πμ

Ελλάδα

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει φέρει τις τελευταίες δεκαετίες καταιγιστικές ανατροπές. Το αεροπλάνο έφτασε τις μετακινήσεις σε άλλη διάσταση, το personal computer ανέτρεψε την ίδια την έννοια της εργασίας, το Διαδίκτυο «εκτόξευσε» τις επικοινωνίες.
Ως μία «συνειδητή κραυγή επίκλησης του κοινού νου» για «ενότητα μπροστά στους εθνικούς σκοπούς σωτηρίας της πατρίδας» περιγράφει την επιλογή του να απέχει από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Ημαθίας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος.
Την τύχη της αγοράς της Χαλκίδας καλείται να κρίνει για άλλη μια φορά την Πέμπτη, το κοινό όργανο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ). Είναι η πολλοστή φορά που εξετάζεται ο χαρακτηρισμός, ή μη, ως μνημείου του ιστορικού συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, το οποίο είχε χτιστεί σε δύο φάσεις, τις δεκαετίες 1880 και 1930.
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην οποία υποψήφιος ήταν ο κ. Σταύρος Δήμας.

Στην πρώτη αυτή ψηφοφορία, όπου απαιτούνταν 200 ψήφοι για την εκλογή, έλαβαν μέρος 295 βουλευτές, και ο κ.
«Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση του κόμματος.

Ήταν αναμενόμενο: Το Βερολίνο αποφεύγει να πάρει θέση στο χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», σύμφωνα με το οποίο, κύκλοι του γερμανικού υπουργείου οικονομικών δήλωσαν, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάψει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα εξαγγέλλει σήμερα κατά του μνημονίου.

Το πρώτο βήμα για την περιβαλλοντική ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου έγινε σήμερα με την υπογραφή του τεχνικού δελτίου από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη.
Την διάλυση της σύμβασης κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης ζήτησε την Τετάρτη με αίτημά της προς στην Αττικό Μετρό η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli - Ansaldobreda, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μετόχων της, επιβεβαιώνοντας μία ειλημμένη απόφαση που φέρνει το δημόσιο με την πλάτη στον τοίχο για μία ακόμη φορά στην σύγχρονη ιστορία των τεχνικών έργων.
Νέους όρους λειτουργίας επιχειρήσεων εμπορίας, ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένων ειδών ιματισμού, ένδυσης και υπόδησης καθορίζει η Υγειονομική Διάταξη, που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Μαυρουδής Βορίδης, και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την Τρίτη16 Δεκεμβρίου 2014.

Η ώρα της αλήθειας έφθασε και στις επτά το απόγευμα αρχίζει η πρώτη, αναγνωριστική όπως την χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εν μέσω έντονων παρασκηνιακών επαφών, ζυμώσεων, διαβουλεύσεων και πρωτοφανούς κλίματος πόλωσης για προεδρική εκλογή, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα μετρήσουν τα «ναι» για να διαπιστώσουν έναν δημιουργείται ή όχι δυναμική για τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Δήμα.