espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 6:00:16 μμ

Ελλάδα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά κατέθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού.

Ο κ.
Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, ο έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μία συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί, αλλά τονίζει ότι αυτό δεν θα γίνει εις βάρος συντάξεων και επιδομάτων.

Η ιταλική εφημερίδα έχει δώσει στη συνέντευξη τον τίτλο «Τσίπρας, αυτοί είναι οι όροι μας» -η λέξη όροι δεν αναφέρεται από τον έλληνα πρωθπουργό και δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού στο κείμενο.
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 13:50

Συνέδριο ΠαΣοΚ: Τα νέα μέλη της ΚΠΕ του κόμματος

Συντάκτης:
Μετά από απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και αφού ελήφθησαν υπόψιν οι ποσοστώσεις -των Γυναικών (30% επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών) και των Αποδήμων (5 επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών), όπως ορίζει το καταστατικό του Κινήματος, διαμορφώθηκε η τελική σύνθεση της νέας ΚΠΕ του κόμματος.
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την αυτόματη λύση του Γωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 4:09 πμ, βόρεια της Αθήνας στον Βόρειο Ευβοϊκό, ήταν εντάσεως 5,2 βαθμών και είχε εστιακό βαθος μόλις 5 χιλιομέτρων.
Σε συνθήκες πολιτικής απομόνωσης από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και από τους θεσμούς της Ενωσης και ελπίζοντας σε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να χτιστούν γέφυρες και να επιτευχθεί εν τέλει μία μερική συμφωνία με τους δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει πλέον πολύ λιγότερα από εκείνα που διακήρυττε στις αρχές του έτους.
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:50

Τι απαντά ο Μιχ. Ιγνατίου στον Γ. Παπανδρέου

Συντάκτης:
Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, με αφορμή το βιβλίου του δεύτερου (με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή») στο οποίο αναφέρεται ότι τον Νοέμβριο του 2009 παρουσιάστηκε στην τότε κυβέρνηση πρόταση για «μίνι μνημόνιο» χωρίς την εμπλοκή του ΔΝΤ, στην οποία όμως η Αθήνα δεν απάντησε ποτέ.
Ακόμη μία διάκριση για την ερευνητική ομάδα TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία συμμετείχε για όγδοη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2015. «Υστερα από έναν δύσκολο αγώνα με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό καταφέραμε να κατακτήσουμε, όπως και το 2013, την τέταρτη θέση, επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης» λέει στο «Βήμα» ο κ.
Μία εγκύκλιο την... ημέρα στέλνει το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, όπου ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα οι εκλογές για την επιλογή των νέων διευθυντών τους. Τα προβλήματα του σχετικού νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή είναι πολλά και τα ερμηνευτικά έγγραφα προς τα σχολεία της χώρας εναλλάσσονται με ταχύτατους ρυθμούς.