espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 2:51:25 μμ

Ελλάδα



Σε 39 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Δευτέρας στο Μαρούσι.

Οι προσαγωγές έγιναν έξω από τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στην οδό Χειμάρας και εκτιμάται ότι οι συγκεντρωμένοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο για το θάνατο των τεσσάρων εργατών.
Σε μία νέα προσπάθεια να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να προετοιμαστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, μεταβαίνουν σήμερα στην έδρα της Κομισιόν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης.
Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 15:50

Χουντής: Ο Γιούνκερ εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα

Συντάκτης:
Επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξαπέλυσε ο Νίκος Χουντής στον απόηχο των επικριτικών δηλώσεών του προέδρου της Κομισιόν για τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού.

«Tουριστικά ο Γιούνκερ είναι φιλέλληνας.
Την εκτίμησή του ότι οι δανειστές δεν θα υπαναχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις τους με την Αθήνα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά«Εχω την αίσθηση ότι οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω, ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή για το ελληνικό ζήτημα.
Σε μία νέα προσπάθεια να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να προετοιμαστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, μεταβαίνουν σήμερα στην έδρα της Κομισιόν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης.
Πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί σχετικά σύντομα μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο υπουργός Οικονομίας περιέγραψε τις περικοπές στις συντάξεις και την μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ ως τα βασικά εμπόδια στις τρέχουσες συζητήσεις ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία σχετικά σύντομα.
Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 12:50

Κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα

Συντάκτης:

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε και του αμερικανού ομολόγου του Τζακ Λιου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega από το Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, ο οποίος επικαλέστηκε γερμανό αξιωματούχο.
Από τη στιγμή που οι δανειστές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις ελληνικές θέσεις, μπορούμε και εμείς να αναθεωρήσουμε μέρος των προτάσεων των 47 σελίδων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και έναν τραυματία, έγινε γύρω στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς.

Το δυστύχημα προκλήθηκε από τη σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, από την Tροχαία.