espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 2:15:58 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 21:50

ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τα αυθαίρετα

Συντάκτης:
Με επιτυχία πέρασε το κρας τεστ συνταγματικότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νέος νόμος (4178/2013) για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι είναι συνταγματικά ανεκτές και νόμιμες οι διατάξεις του νόμου.
Διαφωνίες σημειώθηκαν στην πρεμιέρα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδηγήσαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων.
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προεκλογικά ψέματα που έλεγε, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλ.
Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist, την Πέμπτη.
Άμεση αποδέσμευση των πόρων του ΕΣΠΑ, που αφορούν έργα των Δήμων και το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, ή παράτασή του, ζήτησε από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έστειλε, για το λόγο αυτό, σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τήλος από την έλλειψη γιατρού και ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο σε παραίτηση το πρωί της Πέμπτης.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook η δήμαρχος του νησιού των Δωδεκανήσων κυρία Μαρία Καμμά «ο γιατρός φεύγοντας από το νησί μας και μη έχοντας σε ποιον να αφήσει τα κλειδιά των ιατρείων τα παρέδωσε στο Δήμο.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου συζητηθούν οι τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα (ΤΧΣ), μετά την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου.

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως και την 1η Ιουνίου.

Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και προς τις ηγεσίες των κρατών-μελών της Ευρώπης απευθύνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙ) προκειμένου να μην χαθεί μια ακόμα ευκαιρία τα τελευταία επτά χρόνια για εκατομμύρια γυναίκες και οικογένειες στην Ε.

«Σε κάθε λιμάνι πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι του ενός operators», σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης κατά τον χαιρετισμό του στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιοκτητών Ρυμουλκών (European Tugowners Association).