espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 10:07:03 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 10:00

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 40χρονο που έπεσε σε πηγάδι

Συντάκτης:
Με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε 40χρονος άνδρας, που έπεσε μέσα σε ξερό πηγάδι, σε αγροτική περιοχή της Ορμύλιας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα την Πυροσβεστική, ο 40χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε μέσα στο πηγάδι, βάθους περίπου 4 μέτρων, που υπάρχει στο χωράφι του.
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 09:50

Το τραγικό προηγούμενο της υπόθεσης Γιακουμάκη

Συντάκτης:
Μία φορά έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί Ελληνας για «ηθική αυτουργία» σε αυτοκτονία, αλλά και εκείνη τη φορά αθωώθηκε. Η περίπτωση της αυτοχειρίας του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη και οι αναφορές για «τιμωρία» όσων τον οδήγησαν στη μοιραία απόφασή του έχει ένα και μοναδικό τραγικό προηγούμενο πριν από δέκα χρόνια.
Ώρες ατελείωτες σπαταλά καθημερινά ο ένας στους δύο εφήβους μπροστά σε μία τηλεοπτική οθόνη ή σερφάροντας στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), περισσότεροι από τους μισούς εφήβους (54,5%) ηλικίας 11, 13 και 15 ετών απάντησαν το 2014 ότι περνούν, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα σε ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη.
Τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο νομοθεσίας, υπουργικών αποφάσεων και ενεργειών, για να «κλειδώσει» το σύστημα ελέγχου της διακίνησης καυσίμων και να μην παρουσιάζει «οπές διαφυγής», θα καταθέσει, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο το υπουργείο Οικονομικών, ώστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 01:50

Σκανδαλίδης: «Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε, δεν υπάρχει»

Συντάκτης:
«Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, δεν υπάρχει», δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως το επικείμενο συνέδριό του είναι πολύ πιο καθοριστικό από τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ενώ σε ερώτηση αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπορεί να σκεφθεί τίποτε για τον εαυτό του, πριν σκεφθούν όλοι μαζί για την παράταξη.
«Παντελώς ανακριβή και πέραν πάσης νοσηρής φαντασίας αποτελούν ορισμένα δημοσιεύματα που με εμπλέκουν σε υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ. Δυστυχώς, δεν πλήττονται μόνον η τιμή και η υπόληψή μου, αλλά, πάνω από όλα, το Δικαίωμα των Πολιτών να ενημερώνονται υπεύθυνα και με βάση τους πλέον στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας»
Το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκινά στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, η διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που θα διερευνήσει το θέμα του δημόσιου χρέους.

Η Επιτροπή συστήνεται με απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και θα συγκροτηθεί από επιστήμονες, ειδικούς και πολίτες στη διεκδίκηση λογιστικού ελέγχου του χρέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα διάθεσης των αποθεματικών του ΕΣΠΑ που υπάρχουν στα ταμεία των Περιφερειών. Ξεκαθαρίστηκε ότι τα χρήματα που αφορούν αδιάθετα κονδύλια των Περιφερειών για χρηματοδότηση έργων υποδομής, μέσω ΕΣΠΑ, δεν θα επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε δύο «δόσεις», στο νομοσχέδιο για τη βία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα θα ενταχθούν οι διατάξεις που έχουν προαναγγελθεί για τους «αιώνιους» φοιτητές.
Ανακοινώθηκαν τελικά οι διαδικασίες εγγραφής στα πειραματικά ή πρότυπα σχολεία για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα προγράμματά τους. Συγκεκριμένα:

- Το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι γονείς που ενδιαφέρονται να μπουν τα παιδιά τους στη διαδικασία της κλήρωσης (για τα πειραματικά) ή να δώσουν εξετάσεις (για τα πέντε πρότυπα που επελέγησαν απο το υπουργείο Παιδείας).