espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 12:00:17 μμ

Ελλάδα

Η ανάγκη εξεύρεσης βέλτιστων λύσεων στη λειτουργία των αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας ώστε αυτά να προσφέρουν στους ταξιδιώτες/τουρίστες μια ξεχωριστή εμπειρία, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης του πάνελ που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «REIMAGINE TOURISM 2025» με συμμετέχοντες τους Σάββα Καραγιάννη, επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας της Fraport Greece, Πάνο Νικολαΐδη, Chief Ground Operations Officer της AEGEAN, Διονύση Θεοδωράτο, πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Ναυτιλίας και Αλέξανδρο Θάνο, εντεταλμένο σύμβουλος του ΣΕΤΕ.

Σε λειτουργία τέθηκε στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ και το Ιατρείο Πόνου στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», ο πρωτοποριακός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, που εξασφάλισε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, μέσω προγραμματικών συμβάσεων με το νοσοκομείο, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από ομάδα περίπου 20 ατόμων. Κατά την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, παραδέχτηκε ότι είχε ραντεβού με ανήλικη στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Με μια ιδιαίτερη δράση, την «Αποστολή Προσφοράς», τιμά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για μια διαδραστική και βιωματική εκδήλωση που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου (9.00-13:30), στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθηθούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παρουσίασε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Έλενα Ράπτη, μιλώντας στην εκδήλωση «Μαζί σπάμε τη σιωπή: 13 πόλεις ένα μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

Κατήγγειλε ληστεία εις βάρος του και βρέθηκε κατηγορούμενος για προσέλκυση ανηλίκου για γενετήσιους λόγους. Πρόκειται για 27χρονο, ο οποίος -σύμφωνα με την καταγγελία- το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έπεσε θύμα ληστείας από ομάδα 20 ατόμων, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, που με χρήση σωματικής βίας τού απέσπασαν το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι του, που περιείχε χρήματα, χρεωστική κάρτα και προσωπικά του έγγραφα.

Ενισχύεται από σήμερα η συγκοινωνιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης, καθώς τίθενται σε λειτουργία τα νέα δρομολόγια του Δυτικού Προαστιακού, αλλά και μια νέα λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ.

Από την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου προστίθενται έξι νέα δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σίνδος, συμπληρώνοντας τα ήδη 11 που εκτελούνται καθημερινά, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Έντονη θολότητα στην επιφανειακή υδροληψία προκάλεσε η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ωρών στη Φλώρινα, προκαλώντας προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Φλώρινας (Δ.

Με το μήνυμα «Ενημερώσου, Εμβολιάσου, Εξετάσου!» και με στόχο την «Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας», φωταγωγήθηκε απόψε σε πράσινο χρώμα η πρόσοψη της αίθουσας Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περιορισμένη παραμένει η παρουσία των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους, παρά τις πολιτικές που εφαρμόζονται με στόχο την άρση έμφυλων στερεοτύπων. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι γυναίκες κατέχουν το 30,6% των ηγετικών θέσεων σε επιχειρήσεις, ποσοστό που στην Ελλάδα περιορίζεται μόλις στο 14%.