espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 6:30:48 μμ

Ελλάδα

Ένα έργο που «ζωντανεύει» το παρελθόν της Μακεδονίας μέσα από την τεχνολογία, χάρισε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς τη διάκριση του Δεύτερου Βραβείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2024, στην κατηγορία «Καλύτερη εφαρμοσμένη Ιδέα» και στη θεματική «Παιδεία – Αθλητισμός – Πολιτισμός», από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Πυγμαχίας του Α.Σ. Άρη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

«Κάθε επέκταση αυτόματου δικτύου απαιτεί διαφορετική στρατηγική», αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενσωματωθεί σε αυτό η επέκταση της Καλαμαριάς.

Ξεκινούν αύριο το πρωί οι εργασίες κατεδάφισης των εγκαταλελειμμένων εδώ και 33 χρόνια κτισμάτων της πρώην γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στη Σταυρούπολη.

Με απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη, οι εργασίες κατεδάφισης θα αρχίσουν στις 9 το πρωί εντός της κοινόχρηστης δημοτικής έκτασης του πρώην εργοστασίου ΑΓΝΟ, στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Ιασωνίδου.

Κλειστός για το κοινό θα είναι από αύριο και μέχρι νεωτέρας ο Ζωολογικός Κήπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στον Κέδρινο Λόφο, ύστερα από θετικό κρούσμα βρουκέλλωσης σε κριό.

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επιβλήθηκε στον 19χρονο Τούρκο, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση του ελληνικού FBI επειδή κατείχε παράνομα μία βαλλίστρα. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ η ποινή αποφασίστηκε να μετατραπεί προς 10 ευρώ ημερησίως.

Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση πολιτικών βιώσιμης διαχείρισης του νερού στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέσω της ερευνητικής του ομάδας.

Πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα εταιρειών και φορέων αναμένεται να αναπτυχθούν στο πλαίσιο του δεύτερου Διαγωνισμού Ανοικτής Καινοτομίας «INNOVATION FOR SOCIETY – IFS Awards by RCM 2026», την επίσημη έναρξη του οποίου ανακοινώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον απόηχο των γεγονότων στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρουν ότι σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστηκε για την παράνομη μετανάστευση, «στους μη έχοντες προσφυγικό προφίλ, η διαδικασία απλή: τάχιστη εξέταση ασύλου, απόρριψη, απέλαση.

Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στην ομ. καθηγήτρια Βάσω Τοκατλίδου διοργανώνει το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.